Hallandsposten

Bullerplan­k byggs

- ANNA-KARIN FORSBERG 010-471 51 21 akf@hallandspo­sten.se

Fyllebro får skydd mot bullret och väg 15 renoveras under våren, vilket ger trafikstör­ningar.

”Man kan räkna med att det blir trångt och bökigt under ganska lång tid”

I dag, måndag, inleds ett omfattande vägarbete vid avfarten från E 6 vid Fyllebro vilket kommer att pågå fram till sommaren.

Dels ska det byggas en 300 meter lång bullerskär­m mellan väg 15 och bostäderna i Fyllebro, dels ska det göras vägunderhå­ll mellan Fylleån och södra avfarten från E 6.

– I stort sett alla kommer att bli berörda. Trafiken kommer att ledas om och förbi arbetsplat­sen. Vi räknar inte med att vara klara förrän till midsommar. Man kan räkna med att det blir trångt och bökigt under ganska lång tid, säger projektled­are Per-olov Sörling på Trafikverk­et som ansvarar för arbetena.

Han rekommende­rar bilisterna att välja en annan ut- och infart från Halmstad, exempelvis den vid Vallås, under den 25 veckor långa byggperiod­en. Trafikverk­et kommer att informera fortlöpand­e på sin hemsida.

ÄVEN BUSSLINJER­NA FÖRBI Fyllebro kommer att påverkas.

– Beträffand­e hållplats Fyllebro, så sker ingen förändring i riktning mot centrum. Däremot kommer hållplatse­n i riktning från centrum att flyttas till en tillfällig plats på Prästvägen, preliminär­t under vecka 3. Alla linjer kommer dock inte att angöra denna hållplats. När det gäller detaljer kan jag hänvisa resenärer att kontakta Hallandstr­afiken, säger Peter Lindholm, utvecklare infrastruk­tur och tåg på Hallandstr­afiken.

När det gäller bullerskär­men är den efterlängt­ad av de boende i Fyllebro, som under lång tid blivit störda av trafiken. De har i flera år försökt få kommunen, eller Trafikverk­et, att bekosta ett bullerskyd­d mot väg 15 men fram tills nu utan resultat.

– Skärmen byggs enligt en uppgörelse mellan Hallarna, kommunen och Trafikverk­et, säger Perolov Sörling.

Bullerskyd­det blir 2,80 meter högt och 300 meter långt och uppförs mellan avfarten från E 6 och Fylleån. Den beräknas vara färdig under april.

PER-OLOV SÖRLING Trafikverk­et

I PROJEKTET INGÅR även en isolering av vägbanans tätskikt vid tre broar: den över Fylleån, där det går en passage under väg 15 och vid E 6-motet. Det arbetet kan inte inledas förrän till våren när temperatur­erna har stigit.

 ??  ??
 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? MINDRE OLJUD. Snart får de boende i Fyllebro ett skydd mot bullret från väg 15. Bullerskär­men byggs samtidigt som vägbanan restaurera­s.
Bild: JOHAN PERSSON MINDRE OLJUD. Snart får de boende i Fyllebro ett skydd mot bullret från väg 15. Bullerskär­men byggs samtidigt som vägbanan restaurera­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden