Hallandsposten

Full fart på isen när kylan kom

HALMSTAD: Helgens lite kallare väder fick många att packa ned skridskor och picknickko­rg och dra iväg till Strömvalle­n i Oskarström.

- CECILIA WELIN 010-471 51 66 cw@hallandspo­sten.se

Både nya och gamla besökare tog chansen att ta sig en tur på isbanan i Oskarström i helgen. Astrid Andersson, 7 år, hade fått helt nya skridskor. – Dom är bra, men jag sätter i taggarna lite då och då, berättar hon.

Hittills har det varit lite glest med besökare på Strömvalle­n berättar Claes Holmqvist, ordförande i Oskarström­s bandyklubb.

– DET BEROR mycket på vädret. Folk har inte direkt fått någon känsla av vinter. Och januari och februari brukar alltid vara våra bästa månader, säger han.

Men i helgen var det många som passade på. Så fort bandymatch­en var avslutad klockan tre på lördagen vällde folk in på isen. Jessica och Giuseppe Casablanca från Veinge utanför Laholm kom tillsamman­s med sina tre barn Martha, 5 år, Mathilde, 4 år och Alvin, 2 år.

–DET ÄR första gången vi är här, men vi har åkt tidigare på Halmstad Arena, så det ska bli roligt att testa på. Det är mysigt att åka utomhus, säger Jessica.

Maken Giuseppe var mer tveksam.

– Vi är italienare, vi går hellre och badar. Jag har aldrig åkt skridskor, säger han. Fast Mathilde avslöjade varför. – Pappa är bara rädd att han ska ramla...

Oscar Rosdahl från Halmstad snörade på sig skrillorna för första gången på flera år.

– Det var nog sju år sen jag åkte sist, säger han.

– Det var jag som drog ut honom. Jag brukar vara här med min familj varje år och i dag är det fint väder och då får man passa på, tillägger flickvänne­n Hanna Törnqvist.

Familjen Andersson-oskarsson från Halmstad har redan hunnit besöka Strömvalle­n fyra, fem gånger den här säsongen och är väl förberedda med ordentlig matsäck.

– KORV OCH bröd är gott, tycker syskonen Astrid och Folke som har med sig kusinen Ellioth från Trollhätta­n.

Under lördagen drog även skridskosk­olan i gång med 20 anmälda, men plats finns för fler barn berättar Claes Holmqvist.

– Det är i åldrarna 3–6 men alla är välkomna, säger han.

Det är 18 år sedan Strömvalle­n invigdes och Claes Holmqvist berättar att bandyklubb­en disponerar ungefär 35 procent av tiden på isbanan. Resten är vigd för allmänhete­n och skolor.

– Det är ett bra sätt att få folk att röra på sig. Vi har också precis lagt 100 000 på värmestuga­n som fått nytt golv och målade väggar och vi märker att det har blivit en uppskattad mötesplats för både unga och äldre, säger han.

 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? SKOLAS I SKRIDSKO. Melker Jodin, en av deltagarna i skridskosk­olan, fick stöttning både av ledaren Henrik Isaksson och från mormor Irene Göransson.
Bild: JOHAN PERSSON SKOLAS I SKRIDSKO. Melker Jodin, en av deltagarna i skridskosk­olan, fick stöttning både av ledaren Henrik Isaksson och från mormor Irene Göransson.
 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? VÄNSKAP. Samantha Sandberg har hittat en ny vän på skridskosk­olan som heter Meya Olsson. Nu återstår bara att hitta balansen också.
Bild: JOHAN PERSSON VÄNSKAP. Samantha Sandberg har hittat en ny vän på skridskosk­olan som heter Meya Olsson. Nu återstår bara att hitta balansen också.
 ??  ?? MATPAUS. Familjen Andersson-oskarsson från Halmstad gör en paus i åkningen för att få i sig lite medhavd picknick.
MATPAUS. Familjen Andersson-oskarsson från Halmstad gör en paus i åkningen för att få i sig lite medhavd picknick.
 ??  ?? VINGLIGT. Det var lite vingligt i början för Oscar Rosdahl som dock hade flickvänne­n Hanna Törnqvist som stöd.
VINGLIGT. Det var lite vingligt i början för Oscar Rosdahl som dock hade flickvänne­n Hanna Törnqvist som stöd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden