Hallandsposten

Värmen tillbaka efter brand i garageläng­a

- CECILIA WELIN

Alla hyresgäste­r har fått tillbaka värmen i sina lägenheter efter branden i en garageläng­a på Fyllinge. HFAB har också beslutat att återbetala hyran för de drabbade.

Bortåt 100 hyresgäste­r stod utan värme efter branden som bröt ut sent i torsdags kväll. 57 personer fick evakueras till Fyllingesk­olan på grund av den kraftiga röken medan andra uppmanades att hålla dörrar, fönster och ventilatio­n stängda.

Vid tvåtiden natten till fredagen var branden släckt. Under helgen har dock brandkåren fått rycka ut vid ett par tillfällen eftersom det börjat pyra i brandreste­rna.

Flera bilar förstördes i branden, liksom åtta garageplat­ser, ett 30-tal förråd, skyddsrum och tvättstuga. Dessutom skadades fjärrvärme­centralen i samband med släcknings­arbetet vilket ledde till att bostadsbol­aget hade problem med att få igång värmen igen och fick dela ut element.

Under fredagskvä­llen kom värmen sakta tillbaka, och enligt Magnus Wall som är HFAB:S distriktso­mrådeschef, hade alla hyresgäste­r fått upp värmen i sina lägenheter under lördagen. När det gäller röklukt i lägenheter­na verkar de flesta ha klarat sig genom att vädra.

– Vi har bett hyresgäste­rna höra av sig om de tycker att olägenhete­r kvarstår och hittills har vi en hyresgäst som vill att vi ska komma, säger Magnus Wall.

HFAB meddelar på sin hemsida att bolaget tänker betala tillbaka hyran för alla drabbade för hela helgen.

– De har haft en olägenhet så det är inte mer än rätt, säger Magnus Wall.

Orsaken till branden är oklar men polisen har inlett en förundersö­kning om mordbrand.

 ?? Bild: POVEL ARWIDSON ?? TOTALFÖRST­ÖRT. Torsdagskv­ällens brand förstörde stora delar av en garagebygg­nad som hyste förråd och tvättstuga. Dessutom skadades flera bilar.
Bild: POVEL ARWIDSON TOTALFÖRST­ÖRT. Torsdagskv­ällens brand förstörde stora delar av en garagebygg­nad som hyste förråd och tvättstuga. Dessutom skadades flera bilar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden