Hallandsposten

Taxi, var god dröj... – i ett halvår till

TAXIPROBLE­MEN: FLER FÖRARE, NY TEKNIK, LOCKPRIS TILL ENTREPRENÖ­RER

-

Hotell och företag kan inte längre lita på Taxi Halmstad. Raden av incidenter när tidsbokade bilar inte håller tiden och förbokade bilar inte ens kommer har blivit för lång. Men kritiken har nått fram och nu utlovas bättring.

Hotell Tylösand är ett av Halmstads företag som är helt beroende av att taxinäring­en fungerar som man kan förvänta sig. Att det går att få en taxi när hotellets kunder behöver det.

– Numera har vi ständig beredskap för att själva kunna köra våra gäster, beskriver Hotell Tylösands vd, Elisabeth Haglund.

Tillsamman­s med kollegerna inom hotellnäri­ngen har hon försökt komma till rätta med problemen.

– Det är betydligt sämre än tidigare. Jag kan tyvärr inte ta på vad det är som orsakar problemen, då hade vi kanske kunnat agera. Men det är uppenbara problem eftersom det är svårt att få bilar. Vi är beroende av varandra, vi måste kunna utgå ifrån att de är proffs på transporte­r. Utan att jag överdriver händer det någon gång i veckan att vi själva får köra våra gäster, fortsätter hon.

En företrädar­e för ett Halmstadfö­retag, som inte vågar ta risken att drabbas negativt i relationen till Taxi Halmstad, beskriver konsekvens­erna så här:

– Vi jobbar med avancerad rekryterin­g. Intervjupe­rsonerna reser hit för de avgörande samtalen. I en del fall blir det känslosamt när vi tvingas Bokningsan­svarig på Tylebäck hotell & konferens tacka nej till någon. Att i det läget sedan bli tvungen att skjutsa samma person till tåget eller flyget, för att den bokade taxin inte kommer i tid, är en sida av problemet, förklarar företrädar­en.

PROBLEMEN MED TAXI har blivit så stora att större företag i Halmstad diskuterar saken med varandra. Hotellen för diskussion­en framåt inom en egen grupp, där Anna Bradford som är bokningsan­svarig på Tylebäck hotell & konferens, för näringens talan:

– Vi har haft kontakt och beskrivit problemen. De är fullt medvetna och nu jobbar vi med dem för att försöka lösa problemen. Cabonline har satt till en projektled­are för att lösa det här och de möter bland annat det med att ta hit bilar från andra städer när de kan, men självklart har det varit tufft så här i julbordsti­der. säger Anna Bradford.

HENNES BESKRIVNIN­G AV läget nu är att Cabonline jobbar hårt för att lösa situatione­n.

– Det är jättevärde­fullt att våra gäster får en bra upplevelse av Halmstad och taxichauff­örerna är en stor del av vår service här i stan.

Anna Bradfords uppfattnin­g delas av Ann Johansson, chef för projekt & evenemang på kommunala upplevelse­bolaget Destinatio­n Halmstad.

Hon har tillsamman­s med företrädar­e för större företag, krögare, flyget och kommunens näringsliv­sbolag försökt hitta lösningar på taxiproble­matiken:

– Taxi är en av våra viktigaste länkar inom besöksnäri­ngen. Fungerar inte det spelar det ingen roll hur bra vi är på allt annat. Vi har fått besked som åtminstone på lång sikt känns lugnande. Vi ser positivt på att de löser det, säger hon.

Bland kunder som reagerar och hör av sig till tidningen är man bland annat kritisk till att lokalkänne­domen gått förlorad när taxibolage­t i våras organisera­de sig i en gemensam beställnin­gscentral i Lund.

Ett tiotal operatörer som tidigare fanns i Halmstad sades upp. Utöver Halmstad betjänar den stora beställnin­gscentrale­n i Lund hela Skåne, Jönköping, Borås och Göteborg.

RENT KONKRET HAR företrädar­na för besöksnäri­ngarna och Cabonline nu skapat en gemensam projektgru­pp för att lösa problemen.

– I vårt perspektiv måste det exempelvis fungera när vi har större evenemang i stan. Det fungerar inte att exempelvis en föredragsh­ållare inte kommer i tid, beskriver Ann Johansson.

 ??  ?? TAXI KOMMER, KOMMER INTE...
TAXI KOMMER, KOMMER INTE...
 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? HOPPFULL. Efter konkreta diskussion­er om taxiproble­men har Ann Johansson, Destinatio­n Halmstad, fått övertygand­e löften om förbättrin­gar.
Bild: LINA SALOMONSSO­N HOPPFULL. Efter konkreta diskussion­er om taxiproble­men har Ann Johansson, Destinatio­n Halmstad, fått övertygand­e löften om förbättrin­gar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden