Hallandsposten

Nöjd Nilsson mållös

FOTBOLL: HOLMBERG RÄDDADE OAVGJORT FÖR JANNE ANDERSSONS SVERIGE

- SIMON CARLSSON

SVERIGE ESTLAND 1 1

– Det var roligt och kändes helt okej ändå, sa Nilsson efter matchen.

Det kunde ha blivit en riktig drömdebut för Gustaf Nilsson. Efter 20 minuter fick han Sveriges bästa chans i den första halvleken men nekades mål av en skärpt Marko Meerits i Estlands mål.

– Jag fick en bra boll av Jordan (Larsson), fick en konstig förstatouc­h men fick ändå iväg ett bra avslut. Det hade varit skönt med ett mål där, men det var en bra räddning av målvakten, sa Nilsson.

I ANDRA HALVLEK hann han med att få ett mål bortdömt för offside innan nästa stora chans dök upp. På ett inlägg från vänsterkan­ten lämnades han ensam men fick ingen träff alls vid den främre stolpen.

– Det var för dåligt av mig, jag misstajmad­e den bollen helt, sade Nilsson som fick se sin ersättare Kalle Holmberg kvittera Estlands ledning till 1–1 med drygt tio minuter kvar.

– Det var ju bra att han gjorde mål när inte jag gjorde det, sa Nilsson.

Matchen slutade också 1–1. Estland tog ledningen efter 58 minuter genom Henri Anier och trots en intensiv svensk press blev det endast en kvittering. Gustaf Nilsson var en av fyra svenska som blev utbytta när han lämnade planen i den 73:e minuten.

– Det var första matchen för i år men det känns bra ändå tycker jag.

Är det svårt att spela match med så många nya spelare?

– Så är det väl, men det kändes ändå bra. Jag har spelat lite med Jordan i U21 tidigare så vi känner varandra, sa Nilsson.

Är det stor skillnad på den här samlingen med A-landslaget jämfört med hur det är i U21?

– Klart, lite annorlunda är det, men mest är det kul att vara här. Det är en bra miljö och många duktiga spelare.

Förbundska­pten Janne Andersson sa så här till TT efter matchen.

Gustaf Nilsson fick 73 minuter i sin A-landslagsd­ebut. Den före detta Falkenberg­s Ff-spelaren kom till flera bra lägen men blev mållös när Sverige fick oavgjort mot Estland.

–VI FICK se fantastisk­a kombinatio­ner. Det var jätterolig­t att se. Det svåraste i fotboll är de här sista passningar­na. Så på så sätt var det fantastisk­t roligt med den andra halvleken, sa en nöjd Janne Andersson, trots att det bara blev 1–1 mot ett klart mindre namnkunnig­t Estland.

Förbundska­ptenen var dock inte alltför nedstämd.

– Om det hade varit en tävlingsma­tch hade jag brutit ihop. Men det är väl genomfört och vi kan vara nöjda med prestation­en.

”Det var för dåligt av mig, jag misstajmad­e den bollen helt”

GUSTAF NILSSON

 ?? Bild: NIKLAS LARSSON ?? HOTADE MYCKET. Gustaf Nilsson hade flera lägen men lyckades aldrig överlista Marko Meerits i Estlands mål.
Bild: NIKLAS LARSSON HOTADE MYCKET. Gustaf Nilsson hade flera lägen men lyckades aldrig överlista Marko Meerits i Estlands mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden