Hallandsposten

Liverstam byter HBK mot HIF

- 010-471 51 61 jow@hallandspo­sten.se

Fredrik Liverstam stannar i Superettan. Men inte i Halmstads BK utan – konkurrent­en Helsingbor­g.

– Det är väldigt kul att vara tillbaka i klubben och jag ser med spänning fram emot 2018, säger den 29-årige mittbacken till HIF:S hemsida och avser att han 2009 och 2010 tillhörde HIF.

Men den gången blev det bara två allsvenska matcher från start. I stället tog han året därpå klivet över till Landskrona Bois där han snabbt blev en viktig pjäs i försvarsli­njen,

”Det är väldigt kul att vara tillbaka i klubben och jag ser fram emot 2018.”

FREDRIK LIVERSTAM

Det uppmärksam­made också HBK som 2013 värvade skåningen, men efter fem säsonger varav tre som lagkapten utnyttjade Fredrik i höstas klausulen att få gå om HBK skulle ramla ur Allsvenska­n.

– Jag vill ha ett nytt äventyr, sa han då till HP.

Detta ”äventyr” blir alltså HIF och Helsingbor­g där Liverstam hela tiden har bott.

– I Fredrik Liverstam får vi en spelare som kan nivån då han spelat i Allsvenska­n men även i topplag i Superettan. Han har gjort den här resan både en och två gånger tidigare och den erfarenhet­en är givetvis viktig. Vi förväntar oss kvalitetsm­ässigt att vi kommer få en ökad förmåga att med större kontroll spela upp bollen bakifrån, säger Hif-tränaren Per-ola Ljung.

Det innebär samtidigt en rockad där HIF:S lagkapten och mittback Peter Larsson i höstas flyttade tillbaka till HBK. Och nu alltså Fredrik Liverstam som mittback och lagkapten i HBK gör den motsatta resan.

Och den 31 april möts lagen i premiären på Örjans vall.

JAN-OWE WIKSTRÖM

 ?? Bild: ANDREAS L ERIKSSON/ARKIV ?? HBK BLIR HIF. Fredrik Liverstam.
Bild: ANDREAS L ERIKSSON/ARKIV HBK BLIR HIF. Fredrik Liverstam.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden