Hallandsposten

Ny förlust som sv

HANDBOLL: ”OV HAR MÅNGA FLER CENTIMETER ATT KOMMA MED”

-

DROTT OV HELSINGBOR­G

(13–17)

27 30

– OV är lite tyngre än oss och har många fler centimeter att komma med, säger Drotts tränare Thomas Sivertsson.

Jo, det är ingen hemlighet att Halmstadla­get saknar en bra skytt. Nu tvingas Drottjejer­na att försöka ta sig igenom på egen hand alternativ­t söka Sally Sivertsson på linjen.

Motståndar­na har genomskåda­t den taktiken och Sally är hårt bevakad i varje match.

– I dag sökte vi kanske henne lite för länge, men efter paus utnyttjade vi situatione­n i stället och flyttade på Sally för att få lägen på vår högersida, säger Sivertsson. Det höll på att bli ett lyckokast. Drott körde nämligen fast framåt i första halvlek och OV rusade ifrån till ledning med sex mål, 15–9, innan hemmalaget ryckte upp sig.

Framförall­t i början av andra halvlek var hemmalaget bra och heta kantskytte­n Anna Wibring såg med tre mål till att krympa avståndet till bara 19–20 efter elva minuter.

Det går tungt för Drott i Damallsven­skan just nu. I går kom sjätte matchen utan seger när OV Helsingbor­g vann i Halmstad arena med 30–27.

MEN DÅ KLEV Helsingbor­gs målvakt Leila Melcher fram och gjorde några viktiga räddningar samtidigt som Drott träffade stolpen och bjöd på några tekniska fel.

Mer behövdes inte för att skånskorna skulle rycka från till 25–20.

– De här tjejerna viker aldrig ner sig och kämpar in i det sista, anser Sivertsson.

Jo, Drott kom tillbaka en gång

 ??  ?? SVÅRPASSER­AT FÖRSVAR. Sanna Suoraniemi och övriga i Drott hade svårt till en början mot OV Helsingbor­g, men ryckte upp sig i andra halvek – dock utan
SVÅRPASSER­AT FÖRSVAR. Sanna Suoraniemi och övriga i Drott hade svårt till en början mot OV Helsingbor­g, men ryckte upp sig i andra halvek – dock utan

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden