Hallandsposten

Landslagss­tjärnan armbågsska­dad

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Hylte/halmstad fick klara sig utan landslagss­tjärnan Anton Tegenrot, men trots det blev det en solklar seger mot Lund i Idrottshal­len i lördags kväll.

LUND HYLTE/HALMSTAD

(22–25, 12–25, 13–25)

– Anton skadade sig på träningen i torsdags och har ont i armbågen. Därför lät vi honom vila i dag för vi ville inte ta några risker, säger Per-erik Dalqvist, tränare i Hylte/ Halmstad.

Tegenrot ska till en sjukgymnas­t på måndag för att undersöka skadan, men Dalqvist hoppas att viktiga liberon ska vara frisk till helgen då Gp-slutspelet avgörs i Uppsala.

IN PÅ TEGENROTS plats kom i stället Viktor Lindberg, som har haft en del bekymmer med sitt knä tidigare under säsongen.

– Viktor var nog lite besviken för att han fick vara libero i dag. Han hade nog mycket hellre varit innne och smashat, tror Dalqvist.

Men Lindberg gjorde en bra insats i baklinjen och H/h-tränaren var tämligen nöjd med vad hans manskap presterade mot nästjumbon.

– Lund spelade väldigt bra. Det blev visserlige­n samma segersiffr­or när vi möttes senast, men den här gången vann vi för att vi var duktiga, anser Per-erik Dalqvist.

Skåningarn­a gav gästerna en tuff match i det första setet och var ledningen i större delen med ett eller två poäng. I slutet slank H/H dock förbi och vann efter 25–22.

– Lund satte tryck i serven och då fick vi problem med mottagning­en.

MEN I ANDRA och tredje set var det Hylte/halmstad för hela slanten och 25–12 och 25–13 visade att det fortfarand­e är stor skillnad på botten och toppen i elitserien.

Amerikanen Nicholas Goodell gjorde elitseried­ebut för bortalaget och svarade för nio av poängen. Bäst var brasilians­ke centern Carlos Santos som gjorde 15 poäng.

– ”Nick” har inte spelat på 13 månader och tog det lugnt i början, men han blev bättre efterhand och kommer bli viktig i framtiden.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? MISSADE NYSTARTEN. Skadade Anton Tegenrot fanns inte med på plan i Hylte/halmstads segermatch mot Lund.
Bild: JARI VÄLITALO MISSADE NYSTARTEN. Skadade Anton Tegenrot fanns inte med på plan i Hylte/halmstads segermatch mot Lund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden