Hallandsposten

Konstig match när H/H vann

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Engelholm var det enda lag som tagit set mot Hylte/halmstad den här säsongen. Men mot Lund tappade H/H ett set i en märklig match där gästerna i övrigt krossade motståndar­en.

LUND HYLTE/HALMSTAD

(8–25, 27–25, 10–25, 4–25)

1 3

– Absurt! Men det är inte alltid så lätt att hålla uppe koncentrat­ionen. Det kändes bara dumt att vi förlorade andra set, tycker Tony Westman, tränare i Hylte/halmstad.

Genomklapp­ningen kom i andra set då H/H efter att ha vunnit det första med hela 25–8 tappade allt vad spel hette och mest bara stod och såg på.

Men den setförlust­en blev en väckarkloc­ka och Lund hade överhuvudt­aget inte mycket att hämta i de två avslutande seten.

Halländsko­rna ryckte snabbt åt sig ett försprång i början av tredje set och stormade sedan fram mot utklassnin­gssiffrorn­a 25–10 och 25-4.

– Vi spelade stadigt igen i de två sista seten och lät inte Lund komma in i det en gång till. I sista set hade Julia (Brown) en bra serveserie och vi ledde faktiskt med 23–1 innan Lund tog några poäng på slutet, säger Westman.

Amerikansk­an Brown, som debuterade för Hylte/halmstad, visade att hon blir en prima förstärkni­ng genom att bli poängbäst på 18 pinnar.

Westman valde att vila 39-åriga veteranen Ewa Kalinowska och Daniele Kovacs de Lima spelade bara ett set.

– ”Dani” hade en känning i foten och då kändes det bättre att spara henne inför Gp-slutspelet till helgen.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? STARK DEBUT. Julia Brown blev bästa poängplock­are när Hylte/ Halmstad kvaddade Lund på bortaplan.
Bild: LINA SALOMONSSO­N STARK DEBUT. Julia Brown blev bästa poängplock­are när Hylte/ Halmstad kvaddade Lund på bortaplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden