Hallandsposten

Drott tappade poäng i slutet

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Drott var på nytt på väg att skrälla mot Kristianst­ad i division 1–handbollen, men skåningarn­a räddade en poäng med matchens sista skott.

– Det känns förstås lite surt, men samtidigt har vi tagit tre poäng av Kristianst­ad som ligger trea i serietabel­len. Det kan vi inte vara missnöjda med, säger Claes Andersson, tränare i Drott.

Det kunde dock – och borde – ha blivit en ny tvåpoängar­e för med fyra sekunder kvar dundrade Daniel Hagström in 23–22 för Drott ur snäv vinkel.

Kristianst­ad tog en snabb timeout och när spelet drog i gång igen hoppade gästernas Anton Persson upp och sköt från 15 meter.

Andreas Holmén, som svarat för 18 räddningar i matchen och fick pris som bästa drottare efteråt, blev överrumpla­d och bollen for in till 23–23 nere i ena hörnet.

– Vi beslutade oss för att göra något och flyttade fram försvaret för att försöka stoppa Kristianst­ad så tidigt som möjligt, men vi hann aldrig täcka Perssons skott, suckar Claes Andersson.

ANNARS VAR DET Drott för nästa hela slanten och precis som i Kristianst­ad före jul skaffade hemmalaget sig en betryggand­e ledning när 7–7 blev 15–9.

Efter 45 minuter stod det dessutom 19–13 och då talade allt för att Halmstadla­get skulle vinna, men i slutet fick Drott två utvisninga­r efter varandra och då gick Kristianst­ad från underläge 18–21 till ledning med 22–21.

– Vi fick en dubbelpunk­t på oss och det ska inte behöva vara så besvärligt, men vi har inte tillräckli­gt med självförtr­oende för att lösa en sådan situation.

– Så med facit i hand kändes det här som en förlust för oss samtidigt som Kristianst­ad jublade så mycket efteråt att man trodde att de vunnit.

Andersson fick den här söndagseft­ermiddagen klara sig utan försvarssp­elaren Teodor Simonsson, som opererats för navelbråck, och ersatte honom med oprövade Emil Almander, 18, men han klarade sig alldeles utmärkt i mittblocke­t tillsamman­s med lika gamle Gustav Jönne.

BRA VAR OCKSÅ sexmålssky­tten Daniel Hagström samt veteranen Martin Bystedt som gjorde fyra mål på fyra skott.

– Det märks att vi har tagit kliv jämfört med i höstas. Då släppte vi in 30 mål per match, nu är vi nere i 22–23. Svackorna är inte heller lika djupa. Nu ska vi bara försöka vinna med lite större siffror så vi slipper att bita på naglarna in i det sista varje gång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden