Hallandsposten

Skolchefen: ”Jag har bara misstolkat­s”

- ANDERS HOLMER

– Jag tycker att meddelarfr­iheten är väldigt viktig, säger Vuxenutbil­dningens chef Maria Melander. Hon menar att det hon sagt bara har misstolkat­s.

När HP ställer frågor till Maria Melander om huruvida hennes uttalanden om att hon vill ha ett slut på HP:S ”skriverier” kan tolkas som att hon vill inskränka meddelarfr­iheten protestera­r hon.

– Det är helt fel. Jag är väl medveten om vad lagen säger och följer den.

–Jag syftade bara på det jag tidigare sagt om att det inte gagnar någon att det skrivs om detta. Jag tänker i första hand på de inblandade och deras familjer. Vad säger du om att ett fackombud ska ha efterforsk­at en källa – och sedan legat på för att den läraren inte ska få fortsätta på skolan?

–Det är inget jag hört. För att slippa säga upp fastanstäl­lda, trots att vår ekonomi är så ansträngd, har vi valt att inte förlänga tre tidsbegrän­sade anställnin­gar, där två av lärarna är obehöriga. Vad gör du som arbetsgiva­re åt att en lärare blir offentligt utpekad som anonym källa till HP?

– Det är givetvis inte okej. Även om man är besviken på något som stått i tidningen får man inte slå tillbaka med något sådant.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? SKOLANS CHEF. Maria Melander.
Bild: ROGER LARSSON SKOLANS CHEF. Maria Melander.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden