Hallandsposten

Larsson redo att leda HBK tillbaka

FOTBOLL: ”KÄNSLAN ÄR SOM ATT KOMMA HEM IGEN”

- anders tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Vid 10.30-tiden på måndagen drog tränaren Igor Krulj igång fotbollsäs­ongen 2018 på Halmstad arenas konstgräsp­lan.

Samtliga nyförvärv – Peter Larsson, Thomas Boakye, Varbergs Bois, Dida Rashidi, Frej, och Andreas Hadenius, IFK Norrköping – fanns på plats.

– Jag har inte varit på en fotbollspl­an sedan i oktober så det var skönt att komma i gång. Jag tycker att tempot på träningen var bra, säger Peter Larsson.

Han har hållit sig i trim under november och december med styrke- och intervallt­räning på egen hand.

NU NÄR MITTBACKEN har blivit lite äldre – fyller 34 år i april – vet han hur viktigt det är att hålla sig fräsch och lyssna på kroppens signaler.

På senare år har han haft problem med både rygg och ljumskar, men fick till stora delar vara frisk i fjol.

För tio år sedan lämnade Peter Larsson HBK. Efter sejourer i FC Köpenhamn och Helsingbor­gs IF gjorde han i går första träningen med sin nygamla klubb. – Tanken att komma tillbaka till HBK har alltid funnits där, säger han.

– FÖR ATT undvika skador vill jag vara försiktig så här i början av säsongen så jag inte går på några minor. Därför hoppade jag av mot slutet i dag för att köra lite andra saker. Som?

– Ja, jag får jag ta det lugnt med långa löp för att avlasta ljumskarna, men det är mer för att jag inte ska överansträ­nga mig.

Peter flyttade hem till Halmstad redan förra hösten och bor nu på Albinsro med sambo och två barn.

– Min sambo studerar i Varberg och med två småbarn hemma funkar det inte att pendla. Därför är jag glad att det löste sig med HBK.

Så nu slipper han att åka till Helsingbor­g och möta HBK:S tidigare lagkapten Fredrik Liverstam på E6 varje träningsda­g. ”Liver” skrev häromdagen på för sin gamla klubb HIF efter fem säsonger i Halmstad.

– Han bor ju i Helsingbor­g så det var väl rätt naturligt att det blev HIF för honom.

senaste match i Hbk-tröjan sommaren 2008 och säger att en del fortfarand­e är sig likt.

– Ja, det är många kvar i personalen och Westerberg (Jesper) var här när jag gick till FCK, men sedan är det också en del nytt som omklädning­srummen, frukostmat­salen och gymmet. Fast känslan är ändå som att komma hem igen.

– Den ser spännande ut. Laget är ungt och det kommer många spelare underifrån. Sedan har vi några med rutin och erfarenhet och det känns bra att ha båda delarna – dynamiken blir bäst då.

– Jag har inte sett så mycket hittills och har inte full insikt, men Gabriel Gudmundsso­n gjorde bra i från sig i höstas och kommer säkert bli ännu bättre i år.

Ett annat gammalt välkänt ansikte dök också upp på träningen. Viktor Ljung, som de senaste säsongerna haft Helsingbor­g som klubbadres­s, är kontraktsl­ös och tränar med sin gamla förening efter alla skador.

– Jag var här även under två pass i december, men jag vet inte vad som händer i framtiden. Det kanske blir en lucka om någon av spelarna i HBK försvinner, säger Viktor.

För Boakye och Hadenius var det första dagen med nya gänget. Båda två kom till Halmstad i söndags och bor på hotell tills det är dags att flytta till en ny lägenhet.

– Det viktigaste nu är att fokusera på fotbollen och jag kommer göra allt för att hjälpa laget till en framskjute­n placering, säger Thomas Boakye.

första hand påtänkt som kantspelar­e.

– Det känns som om Krulj vill använda mig som wingback, men vi får se vad som händer. Jag spelar där han vill att jag ska spela.

Korsbandss­kadade Johan Oremo körde själv vid sidan om.

– Det känns som om jag kommit längre i rehabilite­ringen den här gången jämfört med min tidigare korsbandss­kada och jag s-k-a vara tillbaka till premiären, fastslår han.

 ??  ?? HEMMA IGEN. 2008 lämnade Peter Larsson HBK för FC Köpenhamn. På måndagen gjorde mittbacken sitt första träningspa­ss i blåsvart på nästan tio år.
HEMMA IGEN. 2008 lämnade Peter Larsson HBK för FC Köpenhamn. På måndagen gjorde mittbacken sitt första träningspa­ss i blåsvart på nästan tio år.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ??
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN
 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? NYA ANSIKTEN. Andreas Hadenius (längst till vänster) och Dida Rashidi (tvåa från vänster) var två av nyförvärve­n som visade upp sig.
Bild: LINA SALOMONSSO­N NYA ANSIKTEN. Andreas Hadenius (längst till vänster) och Dida Rashidi (tvåa från vänster) var två av nyförvärve­n som visade upp sig.
 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? SNABB HERRE. Thomas Boakye, ny från Varbergs Bois, i duell med Andreas Bengtsson.
Bild: LINA SALOMONSSO­N SNABB HERRE. Thomas Boakye, ny från Varbergs Bois, i duell med Andreas Bengtsson.
 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? UTAN KONTRAKT. Ex-hbk:aren Viktor Ljung tränade med sin gamla klubb.
Bild: LINA SALOMONSSO­N UTAN KONTRAKT. Ex-hbk:aren Viktor Ljung tränade med sin gamla klubb.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden