Hallandsposten

”Tickan” hoppas på skräll mot favoriten

- POVEL ARWIDSON pa@hallandspo­sten.se

I kväll drar Pingisliga­n i gång igen efter juluppehål­let. För Halmstad BTK blir vårpremiär­en en riktig utmaning, när man tar emot serieledan­de Eslöv.

Och HBTK har inte fått en optimal uppladdnin­g inför mötet.

– Det har varit lite sjukdom och småskador på en del spelare under uppehållet, vilket har gjort att förberedel­serna inte varit de allra bästa. Men det är sådant som hör till idrotten, säger HBTK:S tränare Ulf ”Tickan” Carlsson. Är det några som inte kommer kunna spela i kväll?

– Elias (Ranefur) har lite problem med en axel, så det är fortfarand­e ett frågetecke­n kring honom. Sedan har ju Fabian (Åkerström) problem med ett knä sedan en längre tid tillbaka, och han är inte 100 procent. Men han kanske kan spela någon match ändå.

HBTK visade fin form innan uppehållet, och har två segrar och en oavgjord på de tre senaste. I den sista seriematch­en innan jul slog också HTBK topplaget Warta med 4–1.

Men nu väntar alltså ännu svårare motstånd, när man möter förra årets mästare Eslöv, hemma i Halmstad Arena.

– Det blir en stentuff match, de är ju topplag och stora favoriter. Vi slår ju lite i underläge, men att ta en poäng eller till och med vinna är inget som är omöjligt. Vi kommer att gå för det. Hur betydelsef­ull kan en seger här vara för resten av våren?

– Om vi tar poäng mot Eslöv, som varit det starkaste laget den här säsongen, skulle det ju göra att självförtr­oendet ökar rejält. Samtidigt ska vi inte gräva ner oss om vi inte klarar det, för det är många som går på pumpen mot dem.

– Men vi ska göra en kanonmatch, och förhoppnin­gsvis kan vi få med oss något positivt, avslutar Carlsson.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? OSÄKER. HBTK:S Elias Ranefur kanske inte kommer till spel mot Eslöv på grund av en axelskada.
Bild: JARI VÄLITALO OSÄKER. HBTK:S Elias Ranefur kanske inte kommer till spel mot Eslöv på grund av en axelskada.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden