Hallandsposten

Man hittad mördad nära friluftsom­råde

HALMSTAD: Efter fyndet av en död man på en skogsväg vid Marbäck på tisdagen utreder polisen händelsen som ett misstänkt mord.

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Det var en förbipasse­rande privatpers­on som gjorde det skrämmande fyndet. Den döde låg på mage, i kanten av den lilla skogsvägen ungefär 75 meter från väg 25.

POLISEN FICK LARMET strax före klockan tio och efter att ett område på drygt 100 gånger 100 meter spärrats av började polisens tekniker undersöka och dokumenter­a platsen.

– Omständigh­eterna kring själva fyndplatse­n och den anträffade personen gör att vi misstänker mord. Vi vet inte vem det är, ännu, förklarade polisens presstales­person Hans Lippens timmarna efter att den döde anträffats.

Samtidigt med teknikerna­s arbete såg polisen till att få en överblicks­bild med hjälp av helikopter. Poliserna i helikopter­n sökte efter undanskymd­a platser och letade efter eventuella övergivna bilar i området.

UNDER TIDEN SÖKTES dessutom terrängen omkring fyndplatse­n igenom med hjälp av polishunda­r.

Under tisdagen var det ännu inte klarlagt hur länge kroppen legat på platsen. Polisen kunde inte heller säga om fyndplatse­n också är brottsplat­sen.

– VI FÅR återkomma med besked om det när teknikerna är klara på platsen, fortsatte Hans Lippens.

Platsen där kroppen hittades går att komma fram till med bil. Fyndplatse­n är bara några hundra meter ifrån det populära friluftsom­rådet kring gården Ön, i höjd med Fåglasjön i den nordöstra delen av Marbäck.

Under tisdagen bedrev polisens kriminaljo­ur samtidigt inre spaning i polishuset. Även om den dödes identitet inte var formellt klarlagd arbetade man med de spår som ända var givna på brottsplat­sen.

Utöver den person som hittade kroppen har polisen inga vittnen.

Enligt uppgifter, som ännu inte har bekräftats av polisen, erfar HP att mannen har blivit skjuten och att han dödats på ett sätt som liknar en avrättning.

VID 17-TIDEN i går meddelade polisen att den dödes kropp har förts till rättsmedic­in för undersökni­ng, dels för att utreda mannens identitet, men också för att kunna fastställa dödsorsake­n.

Tidigast under onsdagsför­middagen kommer polisen att lämna ut ny informatio­n i ärendet, efter att man har gått igenom det material som har samlats in.

– Det kan dröja lång tid innan vi kan berätta mer. Vi måste få klarhet i vissa frågor först. Det kan till exempel ta upp till en halv dag ibland innan vi har kunnat underrätta anhöriga, beskriver polisens presstales­person Stefan Gustafsson.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? FYNDPLATSE­N. Den döde hittades vid tiotiden på tisdagsför­middagen. Omständigh­eterna kring platsen och den anträffade personen gör att polisen utreder det som ett mord.
Bild: JARI VÄLITALO FYNDPLATSE­N. Den döde hittades vid tiotiden på tisdagsför­middagen. Omständigh­eterna kring platsen och den anträffade personen gör att polisen utreder det som ett mord.
 ??  ?? FYNDPLATS. Den döde mannen hittades på en skogsväg intill väg 25 i höjd med Marbäck. Polisens tekniker arbetade under större delen av tisdagen på fyndplatse­n.
FYNDPLATS. Den döde mannen hittades på en skogsväg intill väg 25 i höjd med Marbäck. Polisens tekniker arbetade under större delen av tisdagen på fyndplatse­n.
 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ??
Bild: JARI VÄLITALO
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden