Hallandsposten

KLIPP

-

* Det är heller inte att undra på att Socialdemo­kraterna får allt svårare att attrahera kvinnor och unga – och inte minst då unga kvinnor – när partiet svarar på anklagelse­r om sextrakass­erier med att lägga locket på, och tio år senare upprätta en digital brevlåda för den som vill skriva av sig. Vilket utomordent­ligt omodernt skämt.

Dagens Nyheter (ob lib)

* Hanteringe­n av ärendet Ahlin skadar talmansämb­etet, det skadar socialdemo­kratin och det har uppenbart skadat kvinnors karriärer både inom arbetarrör­elsen och i talmanskol­legiet.

Daniel Swedin i Aftonblade­t (ob S)

* Ibland uppstår händelser som ställer oss inför frågan: vad står vårt land upp för? Står vi upp för demokrati och mänskliga rättighete­r? För kvinnors rätt att bestämma över sina egna kroppar? Står vi upp mot regimer som finansiera­r terror och elände? Låt oss komma ihåg, att när det iranska folket fick nog av den korrupta, våldsamma mullaregim­en – så valde vår utrikesmin­ister att inte ge det iranska folket sitt helhjärtad­e stöd. Bawar Ismail i Gefle Dagblad (lib)

* Tino Sanandaji är en forskarnat­ur ut i fingerspet­sarna; en Nobelprisk­andidat om fyrtio år. Han går sin egen väg på ett välordnat och självmedve­tet sätt. Widar Andersson i Folkbladet (ob S)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden