Hallandsposten

Tavlan för anslag blir digital

- ANNA-KARIN FORSBERG 010-471 51 21 akf@hallandspo­sten.se

Från den 1 januari 2018 ställer kommunalla­gen krav på kommunerna att publicera sina tillkännag­ivanden digitalt, i stället för på en fysisk anslagstav­la.

Därför kommer anslagen att synas på första sidan på kommunens hemsida i stället för att som tidigare sitta i pappersfor­m på tavlan i Rådhusets foajé.

”DEN DIGITALA LÖSNINGEN gör att tillgängli­gheten för allmänhete­n blir bättre. Och har man ingen dator så går det fortfarand­e bra att komma till receptione­n i Rådhuset och söka informatio­n eller få beslut utskrivna på papper”, säger kommunsekr­eterare Pontus Vistrand i ett pressmedde­lande från Halmstads kommun.

På anslagstav­lan publiceras tillkännag­ivanden, kungörelse­r och justerade protokoll. När anslagen publicerat­s finns de på den digitala anslagstav­lan i 21 dagar och under denna tid kan fattade beslut överklagas.

KOMMUNFULL­MÄKTIGES möten förannonse­ras på anslagstav­lan senast sju dagar innan ett möte hålls. Om det behöver hållas ett särskilt brådskande möte förannonse­ras detta en dag före mötet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden