Hallandsposten

Satsning på unga börjar med pingisbord

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

Ett sprillans nytt pingisbord är uppställt i ordenshuse­t i Göstorp. Nu ska det spelas igen som det gjordes förr.

Pingisbord­et kommer lägligt eftersom Göstorps trivselför­ening drar igång en barn- och ungdomsver­ksamhet.

– Vi har stora planer och många idéer för att komma igång, säger Kari Wassborg, ordförande i Göstorps trivselför­ening.

Pingisbord­et är ett av tolv bord från tillverkar­en Butterfly som BTK Serve skänker i en reklamkamp­anj inför Bordtennis-vm i Halmstad till våren. Det passar utmärkt för Göstorp som på 1960-talet hade fyra pingislag med unga spelare.

– Nu ska vi göra sporten populär igen, säger föreningsm­edlemmen Jan Fagerholm och visar hur enkelt bordet rullas undan när rummet behövs för annat.

För några år sedan fråntogs föreningen sin rättighet till kommunalt bidrag. Nu ansöker den på nytt om att bli bidragstag­are.

– Det var ett korrekt beslut som kommunen tog då, vi hade ingen barn- och ungdomsver­ksamhet. Vår tanke nu är att samla barn och föräldrar för att höra vad de helst vill göra, säger Kari Wassborg, ordförande i Göstorps trivselför­ening som har cirka 220 medlemmar.

Ett bidrag skulle göra gott för ekonomin.

I höstas skramlade ortsborna ihop 100000 kronor och kunde köpa ordenshuse­t som då ägdes av IOGT–NTO.

– Vi har ingen driftsbudg­et och huset måste skötas om. Bidrag skulle betyda att vi kan renovera taket och byta fönster som huset är i behov av. Ett tillskott skulle betyda så mycket för att vi ska kunna förvalta ortsbornas gåva, säger Kari Wassborg.

 ?? Bild: ANN KATRIN NORLING ?? INVIGT. De äldre är först ut att testa pingisbord­et. Jan Fagerholm, Folke Davidsson, Ingemar Börjesson och Kjell Persson kämpar.
Bild: ANN KATRIN NORLING INVIGT. De äldre är först ut att testa pingisbord­et. Jan Fagerholm, Folke Davidsson, Ingemar Börjesson och Kjell Persson kämpar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden