Hallandsposten

Svenskar redo för hemmatävli­ngar

- TT

Fem skicrossåk­are är redan uttagna till OS. Det skulle möjligen kunna bli fler om det går bra i de svenska världscupt­ävlingarna i Idre till helgen.

”Det känns skönt att starta 2018 med tävlingar på hemmaplan i Idre där vi brukar vara starka och har ett fantastisk­t stöd från anläggning­en, familj, fans och vänner”, säger Joar Båtelson, sportchef för skicross i skidförbun­det, i ett pressmedde­lande.

Kvalet avgörs på fredag och finaler körs på lördag och söndag.

I FJOL KOM Sandra Näslund etta och tvåa i Idre. Den här säsongen har hon dominerat i världscupe­n med idel pallplatse­r varav tre segrar.

”Det ska bli jättekul att tävla i Idre igen! Jag har bara bra minnen därifrån och trivs fantastisk­t bra där.”

SANDRA NÄSLUND

”Det ska bli jättekul att tävla i Idre igen! Jag har bara bra minnen därifrån och trivs fantastisk­t bra där. Sedan är det alltid en extra pepp att åka inför hemmapubli­k”, säger hon.

Näslund är uttagen till OS tillsamman­s med Lisa Andersson, Victor Öhling Norberg, Erik Mobärg och Viktor Andersson. Övriga svenskar i Idre är Alexandra Edebo, Victor Sticko och David Mobärg.

”DAVID ÄR EN av våra senaste talanger men tyvärr har han brottats med ryggproble­m i början av säsongen, så det ska bli kul att se honom tillbaka i världscups­ammanhang. Vi såg redan förra året att banan i Idre passar honom bra”, säger förbundska­ptenen Erik Iljans.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden