Hallandsposten

Ompröva beslutet om utvisning

-

UTVISNING. Jag kan i regeringen­s nyligen framlagda propositio­n om en ny förvaltnin­gslag läsa att ”det är viktigt att allmänhete­n har ett stort förtroende för att offentliga förvaltnin­gsuppgifte­r sköts på ett ansvarsful­lt och korrekt sätt”. Det är därför mycket svårt att förstå hur vi då kan utforma rättsregle­r som nu tvingar frisören Lulzim Rahiti i Halmstad att lämna Sverige.

Rahiti utvisas på grund av en bagatellar­tad förseelse som han själv inte kan rå för, nämligen att hans arbetsgiva­re inte redovisat en mindre löneökning. Rahiti har arbetat hårt i Sverige och hans barn har gått i skolan och börjat bygga en framtid i det nya landet. Det är hela är djupt stötande betraktat ur det allmänna rättsmedve­tandet och ett haveri för en human migrations­politik.

Då Migrations­verkets beslut vilar på osunda rättssäker­hetsprinci­per och då även riksdagen insett detta och förändrat reglerna, borde det vara en självklarh­et att Migrations­verket genast omprövar utvisnings­beslutet. Det är viktigt att markera att myndighete­rna i en rättsstat inte bara ska fatta myndighets­beslut utan även stå fram som försvarare av grundlägga­nde demokratis­ka principer.

Jörgen Johansson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden