Hallandsposten

Nej, någon staty blir han inte i nuläget, Halmstads pophjälte Per Gessle. Ett förslag till kommunen får kalla handen.

- CECILIA WELIN

Hedra Per Gessle med en staty eller egen gata. Det föreslår en Halmstadbo i ett mejl. Men några sådana planer finns inte enligt kommunråde­t Carl Fredrik Graf (M).

I mejlet skriver kvinnan att hon har flyttat tillbaka till Halmstad efter att ha bott många år på annat håll. Varje gång hon berättade om Halmstad för vänner och bekanta drog de genast parallelle­r till Per Gessle.

Med tanke på hur känd Gessle är tycker kvinnan att staden ska visa sin uppskattni­ng medan han lever. Några förslag är en staty eller att uppkalla en gata, gränd eller ett hus efter honom.

I ett svar påpekar Carl Fredrik Graf att Per Gessle och Gyllene tider har uppmärksam­mats genom att de fick ta emot kommunens hedersbevi­sning år 2004.

”Det är ett sätt att visa uppskattni­ng för vad en person eller grupp betytt för Halmstad”, skriver han och tilllägger att i övrigt finns inga ytterligar­e planer.

Enligt kommunens policy ska inte allmänna platser namnges efter en känd person om inte denne varit bortgången i minst tio år.

Undantag kan göras i särskilda fall.

– Det är ovanligt att man uppför en staty och jag kan inte påminna mig att någon som varit i livet fått en gata uppkallad efter sig. Men jag håller med om att Per Gessle är en person som spelar stor roll för Halmstad och som på ett mycket positivt sätt förknippas med Halmstad, säger Carl Fredrik Graf. Betyder det att detta inte är en fråga som du kommer att ta vidare?

– Den tanken kan få gro. Det är positivt att någon vill lyfta fram förebilder och Gessle är absolut en sådan. Men jag tror i så fall mer på tanken att man kopplar ihop det med musiken och det han är känd för och gör något mer av det.

 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? INGEN STATY. Det finns i nuläget inga planer på att hedra Halmstads stolthet Per Gessle med en staty eller gata.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV INGEN STATY. Det finns i nuläget inga planer på att hedra Halmstads stolthet Per Gessle med en staty eller gata.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden