Hallandsposten

Identitet på mördad ännu oklar

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Polisen arbetar vidare med att slå fast vem den döde mannen som hittades på skogsvägen i Marbäck är. Kroppen är förd till rättsmedic­insk undersökni­ng.

Polisen var under onsdagen tillbaka på fyndplatse­n intill väg 25 vid Marbäck. Tekniker fortsatte arbetet med att söka spår och att dokumenter­a platsen.

TISDAGENS FYND AV en död man, som enligt ännu obekräftad­e uppgifter var skjuten med flera skott, har lett till ett arbete där polisen i Halmstad arbetar på bred front för att komma vidare i jakten på gärningsmä­n.

Ingen person är ännu utpekad som misstänkt. Under tiden som hundpatrul­lerna fortsätta att leta i skogsområd­et intill fyndplatse­n arbetade polisens grova brottsutre­dare med inre spaning.

Polisen hade under tisdagen förhoppnin­gar om att kunna slå fast den dödes identitet under förmiddage­n på onsdagen, men ett besked om den saken dröjer. Man har spår, men inga uppenbara uppgifter som slår fast den dödes identitet.

UTREDARNA SÄTTER BLAND annat hopp till den rättsmedic­inska undersökni­ng som genomförs under torsdagen. Då blir tatueringa­r, födelsemär­ken, tandlagnin­gar och andra unika uppgifter ledtrådar vidare till vem den döde är.

– När vi får fram identitete­n går utredninge­n framåt några steg. Då kan vi börja leta efter bekanta och anhöriga, förklarade polisens presstales­person Hans Lippens under onsdagen.

Eftersom det rör sig om ett grovt brott arbetar man på väldigt bred front med identifier­ingen.

DE UPPGIFTER SOM kommer fram vid den rättsmedic­inska undersökni­ngen skickas vidare, inte bara till närliggand­e polisområd­en, utan också till utlandet.

– I det här skedet frågar vi väldigt brett. Det är av yttersta vikt att få fram en identitet, så att vi kan börja kartlägga personen, understryk­er Tommy Nyman, även han arbetar som presstales­person vid polisen.

– Det är svårt när man ställs inför att en person inte har några som helst tecken på vem det är. I det här fallet låter det i alla fall som att utredarna har någon form av inriktning, fortsätter Tommy Nyman.

Fyndplatse­n är fortfarand­e avspärrad.

”Det är av yttersta vikt att få fram en identitet.”

TOMMY NYMAN

Polisens presstales­person

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? FORTSATT SÖKANDE. Polisen fortsatte arbetet med att söka efter spår kring platsen där den döde mannen hittades.
Bild: ROGER LARSSON FORTSATT SÖKANDE. Polisen fortsatte arbetet med att söka efter spår kring platsen där den döde mannen hittades.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden