Hallandsposten

Sjukvårdsd­irektör blir kommundire­ktör

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hallandspo­sten.se

Haleh Lindqvist gjorde på tisdagen sin sista arbetsdag som hälso- och sjukvårdsd­irektör i Region Halland. Den 1 februari blir hon ny kommundire­ktör i Kungälv, norr om Göteborg.

Haleh Lindqvist tillträdde som hälso- och sjukvårdsd­irektör så sent som den 1 januari förra året, men avslöjade strax före jul att hon sökt och fått ett nytt jobb.

– Möjlighete­n dök upp och jag får nu arbeta mer med helheten och med utveckling­sfrågor. Det tilltalar mig att få arbeta både mot invånare och näringsliv, säger hon.

NÄR LINDQVIST KOM till Region Halland lämnade hon just en tjänst som kommundire­ktör, då i Marks kommun, öster om Kungsbacka.

– Jag trivdes med de uppgiftern­a, men har trivts i regionen också. Jag har fått jobba med många kompetenta personer och känner att vi har levererat det som behövts, säger hon.

SOM FÖRKLARING TILL sin korta sejour i Region Halland har hon tidigare sagt till Hallandspo­sten att ”det var sagt att jag skulle jobba mycket med utveckling, men jag har i stort sett ägnat det här året åt att försöka skapa struktur och ordning och reda, bland annat vad gäller Bostonsama­rbetet. Något utveckling­sarbete har inte hunnits med”.

Även ekonomidir­ektör William Hedman slutar i februari för att inta motsvarand­e roll på Sahlgrensk­a Universite­tssjukhuse­t i Göteborg.

Regiondire­ktör Catarina Dahlöf fick lämna sin tjänst den 19 december och ersätts tills vidare av biträdande regiondire­ktör Jörgen Preuss.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden