Hallandsposten

Prisat företag byter skepnad

- JONNA NILSSON joni@hallandspo­sten.se

”Årets unga företagare” byter keps och blir en del av den nationella koncernen Office.

Danijel Jovanovic och Johan Kulhanek har sedan deras bolag Connect registrera­des i mitten av 2014 arbetat med att hjälpa företag med lösningar inom telefonioc­h fordonslös­ningar. I fjol prisades de som ”årets unga företagare” på Galan, och närmade sig samtidigt ett vägskäl i takt med att företaget fortsatte att växa.

– Vi har 550 företagsku­nder i dagsläget, och det blev lite mycket för bara oss två, berättar Jovanovic, som trots att de tog in hjälp för att bemanna butiken insåg att de höll på att växa ur sin keps.

När Office, ett nationellt bolag med 120 anställda och kontor på 20 orter runt om i Sverige, tog kontakt kändes nästa steg naturligt.

– De ville gå in i telefonibr­anschen, vilket vi är bra på. Vi ville lära oss mer om digitala kontor, vilket de är bra på. Det passade som handen i handsken, säger Jovanovic som tillsamman­s med Kulhanek hade blivit kontaktad av ytterligar­e några spekulante­r men menar att kemin var bäst med Office.

På kontoret i Halmstad har Office ett femtontal anställda och får nu ytterligar­e två när Jovanovic och Kulhanek gör en adressändr­ing och ansluter.

– I övrigt är förändring­en inte jättestor, vi har egentligen bara tagit på oss en ny keps och bytt namn, säger Jovanovic som nu ringer runt till de 550 kunderna och berättar om förändring­en.

– Jag förklarar att jag och Johan kommer vara kvar, men vi kommer ha mer power i ryggen.

Företagen var tidigare konkurrent­er, och Office i Halmstads vd Anders Johansson skriver i ett pressmedde­lande att man tack vare förvärvet nu kommer kunna erbjuda smarta fordonslös­ningar som till exempel elektronis­ka körjournal­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden