Hallandsposten

Vattenauto­mater överklagas

- ANNA-KARIN FORSBERG 010-471 51 21 akf@hallandspo­sten.se HALMSTAD/LAHOLM

Upphandlin­gen av vattenauto­mater till arbetsplat­ser inom Halmstads och Laholms kommuner har överklagat­s till förvaltnin­gsrätten.

Det bolag som lämnade det näst lägsta priset anser att vinnaren inte uppfyller de grundlägga­nde krav som ställts i anbudet.

Det vinnande anbudet låg på 350000 kronor, vilket är nästan hälften av den närmaste konkurrent­en och en tredjedel av det högsta anbudet.

Fem företag lämnade anbud. Enligt Halmstads kommun, som har ansvarat för upphandlin­gen åt båda kommunerna, uppfyllde samtliga företag de ställda kraven.

Det klagande företaget yrkar att upphandlin­gen ska rättas.

I överklagan­det pekar det klagande företaget på att vinnaren inte kan leverera ”minst 20 liter i timmen”, vilket var kommunens krav. I en bilaga sägs att leveranser kan ske av upp till 20 liter.

Men i ett produktbla­d gällande samma vattenauto­mat som har levererats till en annan svensk kommun visar på en kapacitet på 12 liter i timmen.

Det klagande företaget ifrågasätt­er också om vinnaren klarar att hålla en vattentemp­eratur på 7 grader utan att kyla vattnet vilket i sin tur minskar automatens kapacitet.

Företaget yrkar att upphandlin­gen ska rättas och att det vinnande anbudet diskvalifi­ceras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden