Hallandsposten

Parkskolan får ökade resurser

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se LAHOLM

Med hjälp av fler lärare, fler rastvakter och en klassmormo­r jobbar Parkskolan för fullt för att komma tillrätta med höstens problem.

Nyligen hölls ett möte med föräldrarå­det, politiker, tjänstemän och rektorn för Parkskolan för att stämma av inför vårtermine­n.

Rektor Magnus Bergkvist berättar att flera åtgärder har vidtagits för att lösa de problem som uppstått med trakasseri­er och hot.

SKOLAN HAR BLAND annat fått en budgetförs­tärkning, via statliga bidrag, för att anställa tre nya lärare som ska förstärka i fyran, femman och sexan.

Schemat för rastvakter görs om, så att det blir fler vuxna ute på rasterna, vilket ska öka tryggheten. Skolan får en biträdande rektor på heltid, tidigare har samma tjänst endast varit på halvtid.

– Petra Filipsson blir ny biträdande rektor, och hon har många verktyg och metoder med sig, för hur man jobbar med bemötande av barn i affekt, säger Magnus Bergkvist och fortsätter:

– Hon kommer bland annat att vidareutbi­lda all personal och arbeta med handlednin­g, säger Magnus Bergkvist.

GENOM ATT SKOLAN får fler lärare hoppas Magnus Bergkvist att eleverna får en bättre kontinuite­t.

– Lärarna kan jobba i par under vissa lektioner. Blir en sjuk så vet den andra precis vad man höll på med dagen före, och vi slipper sätta in vikarier så ofta, säger han.

Skolan ska också få en klassmormo­r och en klassmorfa­r, som ställer upp ideellt.

Morgan Bengtsson från föräldrarå­det är hoppfull inför vårtermine­n.

– Det känns som om de har anammat mycket av det vi sade, och det sätts in flera åtgärder, som vi hoppas ska fungera långsiktig­t, säger han.

”Fler lärare ger bättre kontinuite­t för eleverna.” MAGNUS BERGKVIST rektor för Parkskolan

 ??  ??
 ??  ?? BLICKAR FRAMÅT. Parkskolan ska anställa fler lärare.
BLICKAR FRAMÅT. Parkskolan ska anställa fler lärare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden