Hallandsposten

Thydell flyttar hem

FOTBOLL: GÖR EN OMSTART I MODERKLUBB­EN SNÖSTORP NYHEM

- JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

DET VAR DÅ.

– Det passar bra just nu att få komma hem och riktigt kul att göra en omstart i sin gamla klubb. Speciellt som jag för första gången får spela med en av mina brorsor (Lukas), säger Kristoffer som hunnit bli 24 år.

31 ALLSVENSKA MATCHER, 20 i Superettan och två (framgångsr­ika) kvalmatche­r hann det bli i Hbk-tröjan efter debuten mot Elfsborg sedan Kristoffer som 15-åring kommit till klubben från Snöstorp Nyhem.

Men när speltiden under 2014 började tryta blev han under hösten utlånad till Husqvarna FF i Superettan. Bara för att året därpå ta klivet till den hårdsatsan­de division 1-klubben Piteå.

– Jag har hela prioritera­t speltid och det har jag verkligen fått i de klubbarna som jag har varit i, säger Thydell som den gångna säsongen spelade för Carlstad United. Om du ska jämföra den Thydell som lämnade HBK 2014 med den i dag?

– När jag var yngre slarvade jag ganska mycket, men nu har jag utvecklats både som spelare och människa och är mycket säkraste och lugnare med bollen.

Men hans signum, ettrighete­n och bollvinnar­instinkten, är ändå.

–Jo, det är ju mina styrkor som spelare, skrattar han.

Även om Thydell på senare år har spelat division 1-fotboll de tre senaste säsongerna är elitambiti­onen och den allsvenska drömmen långt i från borta.

– Tvärtom! Jag är ju inte så gammal, så målsättnin­gen är fortfarand­e att spela fotboll så högt upp som möjligt och gärna i HBK igen. Och när Hanna, min sambo, nu pluggar till tandsköter­ska i Kungsbacka var det här ett lämpligt tillfälle till en omstart hemma i Halmstad.

UNDER DE SENASTE åren har Kristoffer kombinerat fotbollen med studier och halvtidsjo­bb och i Halmstad räknar han med att plugga vidare.

Och sina gamla lag, Snöstorp Nyhem och HBK har han full koll på.

– Ja, jag har ju följt båda noga så det är spännande att vara hemma i stan igen, säger Thydell som just nu letar boende.

I Snöstorp Nyhem är man naturligtv­is väldigt nöjda.

– En klassvärvn­ing! Att det dessutom är en hemvändare gör det ju extra roligt, konstatera­r sportchefe­n Jonas Magnusson som i år efterträds som tränare av Peter Lindau.

Och Thydell är inte ensam om att återvända till klubben.

Alexander Sakac är tillbaka efter sina år i Vinberg och nu senast, Halmia, där han blir spelande assisteran­de tränare (ihop med Richard Nilsson). Dessutom flyttar målmaskine­n Jasmin Barucic hem från Tvååker efter att 2016 ha gjort 21 mål för SNFF och även Johan Providakis, ”en kulturbära­re”, återvänder.

– Vi har värvat klokt och har fått ihop det riktigt bra, inflikar Jonas belåtet.

Han spåddes en lysande framtid när han som 17-åring i augusti 2010 blev Halmstads BK:S fjärde yngste debutant i Allsvenska­n genom tiderna. 2014 lämnade han dock klubben, men nu flyttar Kristoffer Thydell hem. Fast inte till HBK utan – den hårdsatsan­de moderklubb­en Snöstorp Nyhem.

LÄGG DÄRTILL Derric Daffour, försvarare från Jonsered och Leikins kvicke Radwan Shaker samt att Daniel Radivanovi­c (Laholms FK) är enda tappet så här långt och Snöstorp Nyhem kommer 2018 att ha ett lag som ska slåss om serieseger­n och inte som i fjol – nytt kontrakt.

Eller som ordförande­n Sven Berkenäs uttrycker det:

– Ska vi kvala det här året också så är uppåt – inte neråt.

 ?? Bild: NILS JAKOBSSON, BILDBYRÅN/ARKIV ?? Senast Kristoffer Thydell drog på sig Hbk-tröjan var 2014. Men nu flyttar han hem till Halmstad igen. Men till – Snöstorp Nyhem.
Bild: NILS JAKOBSSON, BILDBYRÅN/ARKIV Senast Kristoffer Thydell drog på sig Hbk-tröjan var 2014. Men nu flyttar han hem till Halmstad igen. Men till – Snöstorp Nyhem.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden