Hallandsposten

Hammers snuvat på segermålet

ISHOCKEY: DÅ KOM SUPERKEDJA­NS 100:E POÄNG I SKYMUNDAN

-

HAMMERS HELSINGBOR­G

(1–1, 2–3, 1–0, 0–1)

4 5

Detta efter årets bottennapp mot Helsingbor­g, tappad serieledni­ng och bestulet på ett regelrätt segermål i förlängnin­gen.

– Extra surt när man ser det i efterhand. Jag har ju inte alls någon klubba över ribban, suckar Erik Borg efter att ha tittat på videorepri­sen 1.39 in i förlängnin­gen.

Då hade domaren Jim Bergqvist – som hade en allt annat än bra dag – först godkänt målet, stående bara tre meter därifrån och viftat bort Helsingbor­gsspelarna­s protester. Tills linjemanne­n Alexander Carlén, betydligt längre i från(!), fick honom att ändra sig till spel med hög klubba när Hammers-spelarna hade börjat fira.

– Vad säger man? Riktigt fegt av domaren att inte stå på sig, konstatera­r tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson som i stället fick se Rasmus Rosenqvist peta in 4–5 när bara 48 sekunder återstod av förlängnin­gen.

– Sedan gör vi ju i dag misstag som tyvärr kostar oss matchen. Men det var energilöst, det var killarnas fjärde match på åtta dagar och det märktes när vi har en så tunn trupp, fortsätter han.

Så kom den då, poäng nummer 100 för superkedja­n när Martin Pärna petade in 2–2 2.16 in i andra perioden. Men kvällen slutade ändå i moll för Halmstad Hammers.

HAMMERS HADE ANNARS inlett som det anstår en serieledar­e med högt tempo och distinkta pass och många vunna puckar högt upp i banan.

Men Kevin Erikssons 0–1 (6.40) i power play, där Adam Ohre fick obefintlig hjälp av sina utespelare, fick laget att komma av sig.

 ??  ?? 100:E POÄNGEN. Den såg Martin Pärna till att göra för Halmstad Hammers superkedja med sitt 2–2-mål. Men det blev ändå snöplig förlust efter förlängnin­g
100:E POÄNGEN. Den såg Martin Pärna till att göra för Halmstad Hammers superkedja med sitt 2–2-mål. Men det blev ändå snöplig förlust efter förlängnin­g

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden