Hallandsposten

Mats Jingblad blir återigen tränare

- POVEL ARWIDSON pa@hallandspo­sten.se

Mats Jingblad är tillbaka i Halmstad som fotbollstr­änare. Men inte för någon klubb, utan hos idrottsgym­nasiet Aspero. – Det känns jättekul och spännande att få börja jobba med deras elever, säger Jingblad.

Mats Jingblad lämnade sitt uppdrag som sportchef för Hammarby IF i mars förra året. Sedan dess har det varit tyst om Halmstadso­nen, som bland annat gjorde 216 matcher för Halmstads BK och var tränare i klubben under fyra år. Men nu har han fått ett nytt uppdrag – som fotbollstr­änare för gymnasieel­ever.

– DE HÖRDE av sig och undrade hur min vår såg ut. Jag hade inget speciellt för mig, och tyckte att det kändes stimuleran­de att få jobba på Aspero, som jag tycker är en skola av rang, säger han.

Jingblad höll sin första träning på skolan redan i tisdags.

– Vi är väldigt glada för att få in Mats. Han kommer med stor kunskap och erfarenhet, som han dela med sig av inte bara till eleverna, utan också till resten av vårt tränarteam, säger Marcus Holm, idrottskoo­rdinator på Aspero.

Som före detta profession­ell fotbollssp­elare hoppas också Jingblad kunna hjälpa unga spelare som ska ta nästa kliv i karriären.

– Jag tror jag kan översätta rätt mycket hur de känner sig. Många ska ta steget till seniorfotb­oll under sin gymnasieti­d, och det är ett stort steg, som jag har erfarenhet av, säger han.

JINGBLAD VAR SENAST aktiv i HBK när han tränade U19-laget 2013. Men i dagsläget har han inga planer på att ta några tränaruppd­rag i stan.

– Nej, det har jag inte funderat på alls. När jag fick frågan från Aspero så tyckte jag att det kändes intressant, mer än så har jag inte tänkt.

”Jag hade inget speciellt för mig, och tyckte att det kändes stimuleran­de” MATS JINGBLAD Ny Asperoträn­are

 ?? Bild: ANDREAS L ERIKSSON ?? ÅTER I ARBETE. Mats Jingblad slutade som sportchef för Hammarby IF i mars 2017.
Bild: ANDREAS L ERIKSSON ÅTER I ARBETE. Mats Jingblad slutade som sportchef för Hammarby IF i mars 2017.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden