Hallandsposten

Sverige möter Danmark en gång till inför VM

- TT

Sverige kommer att spela två träningsla­ndskamper under uppladdnin­gen inför fotbollsvm i Ryssland i sommar. Den första av dem är bokad: Danmark kommer till Solna den 2 juni.

”Kul att möta ett grannland på ett förhoppnin­gsvis proppfullt Friends arena. Det blir väldigt spännande att spela mot ett Vmklart Danmark, ett sportsligt perfekt och spännande genrep”, säger förbundska­ptenen Janne Andersson till Svenska Fotbollför­bundets webbplats.

DESSUTOM ÄR DET fastställt att Andersson presentera­r sin Vm-trupp den 15 maj.

När det gäller den truppen är Albin Ekdal skadad igen. Hamburger Sv-mittfältar­en har en skada på det inre ledbandet i fotleden och blir borta i minst tre veckor, uppger tidningen Bild på Twitter. Sverige möter Danmark i Abu Dhabi på torsdagen, med avspark klockan 17.45 svensk tid. * Sverige (4–4–2): Jacob Rinne – Johan Larsson, Sotirios Papagianno­poulos, Jacob Une Larsson, Rasmus Lindkvist – Ken Sema, Jesper Karlström, Oscar Lewicki, Kerim Mrabti – Kalle Holmberg, David Moberg Karlsson.

Ekdal har haft många skadeprobl­em i karriären – inte minst problen med ryggen – och i november missade han den första playoffmat­chen mot Italien på grund av en lårskada.

EN NY SKADA gjorde att han var borta från Bundesliga­spel i över en månad fram till den 15 december. Ligan har haft juluppehål­l och startar om för Hamburg med match mot Augsburg på lördag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden