Hallandsposten

Borgerlig beslutsång­est i Bastionenf­rågan

-

SAMHÄLLSPL­ANERING. Den 20 augusti 2015 skickade vi socialdemo­krater in en motion till kommunfull­mäktige i Halmstad om att vi ville ha en parlamenta­risk arbetsgrup­p för att ta tag i området Norre Katt/bastionen.

VI VILLE DESSUTOM ha en kostnadska­lkyl för projektet, och tanken var att inom ett år skulle ett förslag gällande en helhetslös­ning av parkområde­t kunna presentera­s.

Sedan föll det sig så lyckligt att det var Socialdemo­kraternas budget som vann omröstning­en i kommunfull­mäktige för år 2017. Under ett år har alltså Socialdemo­kraternas budget gällt, med olika satsningar som borgarna gjort allt vad de kunnat för att inte verkställa. Bland annat då åtgärder för Bastionen – med fem miljoner kronor under 2017.

Det som hänt är att vi anlitat en konsult och fått en teknisk utredning. Även en antikvaris­k rapport har vi som underlag till vad som kan göras och inte göras.

Så vad väntar vi på?

TEKNIK- OCH fritidsför­valtningen hade en träff med invånare någon gång tidigt 2017. Nu har förvaltnin­gen återigen haft en träff i december 2017 med invånare och man har kunnat gå in på Halmstads kommuns hemsida och tycka till.

I slutet av 2018 kommer en sammanstäl­lning att läggas fram för politikern­a för beslut.

Alltså kommer även 2018 att gå innan det händer någonting.

Detta känns som en oerhörd beslutsång­est från borgarna!

Rose-marie Edlund kommunråd (S)

 ?? Bild: TT/ARKIV ??
Bild: TT/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden