Hallandsposten

Halmstadst­rion Sörja släpper singeln ”C’est la vie” på ett lokalt skivbolag.

- PER KÅGSTRÖM 010-471 51 33 pk@hallandspo­sten.se

”Vid konserter använder vi förinspela­de beats och sjunger på scenen. Vår vän och dj Isak von Haartman brukar hjälpa oss med att sköta beatsen.”

De har sjungit mycket om rymden men den senaste låten handlar om något så jordiskt som kärlekssor­g. I dag släpper Sörja från Halmstad singeln ”C’est la vie”.

Trapmusik. Det är det som Niklas Eriksson, Edvin Lindström och Niklas Norinder i Halmstadba­ndet Sörja spelar.

– Det är en subgenre till hiphop, säger Edvin och Niklas N förklarar lite närmare.

– Vi utgår från ett beat spelat på hi-hat, virvel och baskagge, och så rappar vi och sjunger till.

NIKLAS ERIKSSON

DE TRE 20-ÅRINGARNA började med musik tillsamman­s i gymnasiet, vilket är typiskt för unga Halmstadba­nd. Men till skillnad från många andra gick de inte vid musiklinje­n på Sture.

– Nej, vi är naturvetar­e. Vi är smarta, säger trion med ett skratt.

Sörja har uppträtt flera gånger i hemstaden, bland annat på Tillsamman­s och Rotundan.

– Vid konserter använder vi förinspela­de beats och sjunger på scenen. Vår vän och dj Isak von Haartman brukar hjälpa oss med att sköta beatsen, så vi kan ägna oss helt åt sången. Vi hoppar och springer omkring och försöker skapa en bra energi med publiken, säger Niklas E.

Sångerna skapas i Niklas N:s pojkrum i Stenhugger­iet.

– Jag ger de andra några beats och så skriver alla texter, säger Niklas N.

HAN FUNGERAR ÄVEN som producent, under sitt alias Clavigr, och har gjort en video till sången ”Houston kan du höra mig?” från Sörjas ep, som släpptes i höstas. En annan sång heter ”Hon sa ’Ge mej space’”, och man anar ett rymdtema.

– Ja, vi gillar sci-fi och rymdfilmer som ”Space oddity”, säger Edvin.

På den nya singeln ”C’est la vie” som släpps i dag har trion dock hittat ett ämne som stämmer väl överens med sitt bandnamn (sörja som i att vara ledsen).

– Det handlar om kärlekssor­g – men att livet går vidare. C’est la vie, säger Edvin.

Den nya skivan ger Sörja för första gången ut på ett skivbolag, Halmstadba­serade Vårö.

– Låten har redan hamnat på en internetra­diostation i England och på en blogg, och vi hoppas att komma in på listor, säger Niklas E – eller också är det någon annan i bandet.

Vid det här laget i intervjun har jag nämligen tappat ordningen på vem som säger vad. De tre trap-artisterna pratar i mun på varandra och fyller i varandras meningar, likt Knatte, Fnatte och Tjatte i en halländsk tappning.

Men de planerar att snart byta hemlän.

– Vi vill flytta till Stockholm, det är där som scenen finns.

 ??  ??
 ?? Bild: JONAS BÖRJESSON ?? SINGEL-MÄN. Niklas Eriksson, Edvin Lindström och Niklas Norinder i Sörja säpper i dag singeln ”C’est la vie”. Inom kort kommer även en video till låten, filmad på ett av Halmstads modernaste byggnadsve­rk: bron över Laholmsväg­en.
Bild: JONAS BÖRJESSON SINGEL-MÄN. Niklas Eriksson, Edvin Lindström och Niklas Norinder i Sörja säpper i dag singeln ”C’est la vie”. Inom kort kommer även en video till låten, filmad på ett av Halmstads modernaste byggnadsve­rk: bron över Laholmsväg­en.
 ?? Bild: PRIVAT ?? PUBLIKMÖTE. I somras spelade Sörja bland annat på Tillsamman­s.
Bild: PRIVAT PUBLIKMÖTE. I somras spelade Sörja bland annat på Tillsamman­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden