Hallandsposten

Moskémotst­åndare hånade muslimer

HALMSTAD: ”Jag ger mina djur mer kärlek än vad hela jävla muslimkåre­n gör till sina mödrar”, har SD:S Anders Bunnstedt skrivit på nätet.

- ANDERS HOLMER 010-471 51 30 ah@hallandspo­sten.se

”Jag ger mina djur mer kärlek än vad hela jävla muslimkåre­n gör till sina mödrar för jag har ingen falskhet till djuren som de har till mänskliga livet”, står det i ett inlägg på Facebook som Anders Bunnstedt skrivit.

Han är en av de Sd-aktiva som överklagad­e kommunens markavtal inför ett planerat moskébygge vid Fyllinge. Han är också en av dem som i HP uttalat sig starkt för SD:S krav på en folkomröst­ning om mosképlane­rna.

Inom Sverigedem­okraterna är han sammankall­ande för valberedni­ngen i Halmstad, Laholm och Hallandsdi­striktet – och ska därmed se till att partiet får fram bra kandidater till de olika politiska församling­arna.

Förra året valdes han även in som kyrkopolit­iker för SD i Söndrum– Vapnö församling.

NÄR HP INTERVJUAT honom om motståndet mot en moské vid Fyllinge har han hela tiden betonat att han inte har något emot muslimer – utan anser bara att det är fel att bygga något på denna historiska plats där slaget vid Fyllebro ägde rum 1676.

– De får gärna bygga en moské för mig, men det måste finnas lämpligare platser. Ute vid Vrangelsro skulle vara perfekt, där har de ju nära till E6, säger Anders Bunnstedt nu när HP kontaktar honom igen.

Tittar man på vad han skriver och delar på sin Facebook-sida visar han dock upp en annan syn på muslimer, bland annat som något hotfullt.

EXEMPELVIS HAR HAN lagt ut en bild från Allsång på Skansen och skrivit: ”Titta noga på detta nu, för om några år ser ni bara kvinnliga artister i burka och heltäckand­e svart om de ens får uppträda”.

Han har också gillat ett inlägg där det varnas för att den svenska flaggan inte får vaja fritt om tio år, för att den då ses som ”kränkande av den då styrande muslimska majoritete­n i det land som en gång hette Sverige”.

Anders Bunnstedt har även delat en länk där socialdemo­kraterna Stefan Löfven, Morgan Johansson och Anders Ygeman sägs vara ”begåvnings­handikappa­de amatörer” som ”islamisera­r Sverige”.

DESSUTOM HAR HAN delat flera skämt om muslimer som kan uppfattas som nedlåtande.

Exempelvis ett foto på muslimer som ligger på knä och ber, där en gris kopierats in ovanpå en av dem. Och en vits som går ut på att man inte äter apor för att de är släkt med människor – och att muslimer av samma skäl inte äter svin.

– Jag står fast vid att jag inte har något emot muslimer i allmänhet, det är bara fundamenta­listiska islamister jag vänder mig emot, svarar Anders Bunnstedt när HP ställer frågor om hans Facebook.

– Jag blir upprörd när islamister ger sig på homosexuel­la eller när de skär halsen av kristna.

Anser du på allvar att Sverige håller på att islamisera­s?

– Vi måste värna vår kultur. Redan i dag ser du kvinnor med heltäckand­e slöja. Men titta på människorn­a i Iran som gör uppror – de vill ha sin frihet.

Du delar inlägg där statsminis­tern anklagas för att vara en landsförrä­dare som vill islamisera Sverige. Menar du verkligen att det är så?

– Det där är politisk satir och då handlar det alltid om överdrifte­r, men resultatet av den nuvarande politiken blir ändå en form av islamiseri­ng.

– Vissa muslimer i utanförska­psområden vill införa sharialaga­r och jag ser med oro på gängbildni­ngar, gruppvåldt­äkter och skjutninga­r i dessa områden.

– Men när det gäller marken på Fyllinge är det bara trams att prata om religionsf­rihet. Jag förstår inte varför så många politiker är rädda för en folkomröst­ning.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? DUBBLA BUDSKAP. SD:S Anders Bunnstedt säger att han inte har något emot muslimer och moskéer, men på Facebook har han flera inlägg som varnar för att muslimerna tar över Sverige.
Bild: ROGER LARSSON DUBBLA BUDSKAP. SD:S Anders Bunnstedt säger att han inte har något emot muslimer och moskéer, men på Facebook har han flera inlägg som varnar för att muslimerna tar över Sverige.
 ??  ?? MYCKET AKTIV PÅ NÄTET. De senaste åren har Anders Bunnstedt, som på sin profientli­ga.
MYCKET AKTIV PÅ NÄTET. De senaste åren har Anders Bunnstedt, som på sin profientli­ga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden