Hallandsposten

Man greps för brand på sjukhus

- ISABEL BARK ANDERS ABRAHAMSSO­N

Polisen grep en man för grov mordbrand på sjukhuset i Halmstad i går kväll. Han misstänks ha startat en brand inne på en toalett.

Vid 18.30-tiden på torsdagskv­ällen kallades räddningst­jänst och polis till Hallands sjukhus i Halmstad där en brand uppstått på en toalett.

NÅGON STÖRRE ELDSVÅDA ska det inte ha varit tal om. Branden kunde släckas snabbt, men resulterad­e i rökutveckl­ing i byggnaden.

– Det var en hel del rök på just det våningspla­net så vi har varit och hjälpt till att vädra ut, sade Peter Stened, inre befäl vid räddningst­jänsten i Halmstad, strax efter utryckning­en.

”Det allvarliga i det här är inte hur stora skadorna blev utan vilka risker det har inneburit.”

TOMMY NYMAN polisens presstales­man

Polisen misstänkte att branden var anlagd och skickade ut flera enheter till sjukhuset för att söka efter en eventuell gärningsma­n.

ETT VITTNE SKA ha sett en mörkklädd man springa från platsen. En knapp timme senare kunde polisen gripa en man som stämde in på signalemen­tet.

– Han greps i anslutning till sjukhuset och misstänks nu för grov mordbrand. Det allvarliga i det här är inte hur stora skadorna blev utan vilka risker det har inneburit att anlägga en brand inne på ett sjukhus, säger polisens presstales­man Tommy Nyman.

Ingen person uppges ha kommit till skada i samband med att det började brinna inne på toaletten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden