Hallandsposten

Större lokal ger plats för mer återbruk

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

I går nyöppnade Emmaus-butiken i Laholm med större butiksyta och mer plats för lager och sortering. Dessutom bjöds alla besökare på tårta.

Redan lite före klockan tio, när butiken skulle öppna, var det en lång kö utanför lokalerna på Bokbindare­gatan i Laholm.

– Vi har funnits här i 23 år, men har nog hållit en ganska låg profil. Nu när vi har fått större lokaler hoppas vi kunna öka omsättning­en, både på saker som lämnas in och det som säljs, säger Paula Larsen som är arbetsleda­re.

BUTIKEN DRIVS I samarbete mellan Emmaus Björkå och Laholms kommuns dagliga verksamhet för personer med funktionsh­inder. Roland Norrman är chef för kommunens Jobbcenter, där daglig verksamhet ingår.

– Butiken kommer att ha öppet tre dagar i veckan i stället för två som tidigare. En person till ska arbeta i butiken, och vi sköter även hämtning, sortering och tvätt av det som kommer in i Laholm, säger han.

MED STÖRRE PLATS har butiken också fått mer lagerutrym­me.

– Det behövs. Folk rensar och sorterar när de är lediga. Efter sommaren kommer det ofta in mycket vinterkläd­er, och de kan vi inte sälja förrän utåt hösten, säger Roland Norrman.

Vinsten delas enligt avtal mellan Emmaus Björkå och Jobbcenter.

– Vi får betalt för det arbete vi gör, och en del går till Emmaus Björkås hjälparbet­e, säger Roland Norrman.

– Dessutom återvinner vi så mycket som möjligt av det som inte säljs. Alla textilier återbrukas, säger Paula Larsen.

 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? GILLAR ÅTERBRUK. Roland Norrman och Björn Hagström från Jobbcenter Laholm är mycket nöjda med Emmaus-butikens större lokaler.
Bild: CARINA NILSSON GILLAR ÅTERBRUK. Roland Norrman och Björn Hagström från Jobbcenter Laholm är mycket nöjda med Emmaus-butikens större lokaler.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden