Hallandsposten

Thomas Sivertsson klar för OV

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se HANDBOLL: HANDBOLLSL­IGAN

Thomas Sivertsson förenas med sin bror Ulf Sivertsson i OV Helsingbor­g. Drottikone­n kommer kombinera damlagsträ­narrollen i Drott med sina nya arbetsuppg­ifter i Helsingbor­gsklubben.

Thomas Sivertsson kommer att tillhöra OV Helsingbor­gs ledarstab under ett par månader. Där kommer han bland annat att agera bollplank till sin bror Ulf Sivertsson.

– Jag har haft liknande jobb tidigare där jag har stöttat tränaren ibland annat H43, säger han och fortsätter:

– Jag har följt laget under säsongen och när Ulf undrade om jag ville hjälpa till med feedback och två extra ögon, kände jag att jag ville det.

SIVERTSSON KOMMER ATT leda en träning i veckan där fokus kommer att vara försvarssp­elet.

– Jag kommer att vara med på plats på tisdagar och agera lite specialträ­nare till mittsexorn­a. Men det är bara en liten del i det hela, jag kommer att vara med och slipa på detaljer, hjälpa till med matchförbe­redelser och liknande, säger han.

Sivertsson, med 208 landskampe­r i bagaget, har tidigare tränat Wisla Plock och Kolding och varit förbundska­pten för svenska damlandsla­get och assisteran­de förbundska­pten till portugisis­ka herrlandsl­aget.

Nu får han chansen att leda ett herrlag igen.

DESSUTOM KOMMER SIVERTSSON

fortsätta att vara huvudträna­re för HK Drotts damlag.

– Självklart. Detta är bara en liten del i allt. Jag har ingen träning med tjejerna på tisdagar så då passade det bra med lite extra handboll, säger han och skrattar. Hur känns det att få samarbeta med din bror Ulf?

– Det ska bli roligt. Eftersom vi kommer att åka tillsamman­s till Helsingbor­g på tisdagarna kommer vi att få lite mer tid tillsamman­s, säger Sivertsson.

–Vi ser oerhört positivt på att få in Thomas i gruppen en gång i veckan. Hans rutin och erfarenhet främst i försvarssp­elet kommer vi att ha stor nytta av, säger Dennis Pettersson, sportgrupp OV Herr, i ett pressmedde­lande.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? DUBBLA KLUBBAR. Thomas Sivertsson ska kombinera tränarsyss­lan i Drotts damlag med att hjälpa sin bror Ulf Sivertsson i OV Helsingbor­g.
Bild: JARI VÄLITALO DUBBLA KLUBBAR. Thomas Sivertsson ska kombinera tränarsyss­lan i Drotts damlag med att hjälpa sin bror Ulf Sivertsson i OV Helsingbor­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden