Hallandsposten

Firmans julklapp blev en solresa

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se

En resa till Kanarieöar­na för alla elva anställda med respektive. Den julklappen fick personalen på KG Nilssons cementgjut­eri i Våxtorp av ägaren Leif Nilsson.

Cementgjut­eriet grundades av Leif Nilssons farfar för 80 år sedan och själv har han drivit företaget de senaste 30 åren. Till den här julens personalgå­va slog han på stort.

– Varför inte? Det har varit en dröm i många år. Nu blev det av, säger Leif Nilsson.

ETT SÄLLSKAP PÅ 21 personer flög ner för en vecka med sol och bad på Gran Canaria. De kom tillbaka i måndags.

– Vi har badat mest. Var och en fick göra vad den ville. Det var ovanligt bra väder för årstiden. 23-24 grader.

Brukar du bjuda så flott?

–Det här var första och sista gången.

Var resan bra?

– Jo, det tycker jag. Vi var hemifrån en vecka. Det är gott att resa, men ännu bättre att komma hem, säger Leif Nilsson.

Personalen beskriver gåvan som ”fantastisk”.

– Det var väldigt roligt. Det var ju inte bara vi som arbetar här, utan alla respektive också. Vem jag än pratar med tycker de att det är helt otroligt, säger Carina Arvidssond­era, som arbetar i administra­tionen.

NILSSONS cementgjut­eri tillverkar produkter i betong, som L-stöd, väggelemen­t, trappor och rör. Firman har bytt ägare några gånger under årens lopp, även utom familjen, och i november lämnade Leif Nilsson över stafettpin­nen till brorsonen Dennis, som är den fjärde generation­en.

– Det känns bra. Jag har varit här i över 50 år. Samtidigt vet jag att jag har ett par år till där jag har något att göra, säger Leif Nilsson som fyllde 60 före jul.

 ??  ?? GIVMILD.
GIVMILD.
 ?? Bild: JONATAN GERNES/PRIVAT ?? Cementgjut­aren Leif Nilsson i Våxtorp tog med sig hela företaget – 21 personer totalt – på en solresa till Kanarieöar­na.
Bild: JONATAN GERNES/PRIVAT Cementgjut­aren Leif Nilsson i Våxtorp tog med sig hela företaget – 21 personer totalt – på en solresa till Kanarieöar­na.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden