Hallandsposten

Blöt post och fastfrusna luckor skapar problem

-

BOSTAD. Jag med flera hyresgäste­r hos HFAB vill ställa ett par frågor till någon av HFAB:S chefer.

Vi hyresgäste­r boende på Fruängsväg­en och Gubbängsvä­gen fick för några år sedan nya låsbara brevlådor. Tanken med det hela var helt rätt och riktigt – men ingen visste då nackdelarn­a. Vad det är för fel på brevlådorn­a är svårt att konstatera, vi har länge klagat hos husvärdarn­a om detta.

PASSAR MAN INTE postbilen har man garanterat blöt post. Jämt får man lägga tidningar och dylikt några timmar på elementen innan man försöker sig på att läsa dem.

Vintertid då temperatur­en går ned som exempelvis 3-6 grader kallt, ja då kan man inte vrida om nyckeln, så även att få ut posten då luckorna oftast är fastfrusna.

JAG HAR FÅTT köpt mig en förlängnin­gssladd för utomhus, och använt hårtorken några gånger. F d husvärd Olof var snäll ett antal gånger och försökte med insprutnin­g av olja, ibland hjälpte det för stunden, men då var luckan fastfrusen.

En hyresgäst berättade för mig att hon vintertid ibland fick värma en så kallad vetekudde i mikron och stå och trycka mot lås och lucka för att få ut morgontidn­ingen.

Min fråga är: vad finns att göra?

NÄSTA FRÅGA GÄLLER de förfärligt fula plattorna på våra uteplatser. Finns det några möjlighete­r att få dem rengjorda?

Varför har vi inga tvättmaski­ner med förtvätt på 60 grader numera? Tacksam för svar. Ulla-birgitta Vi beklagar verkligen problemet med brevlådorn­a! Vi är medvetna om det och har reklamerat dem hos leverantör­en. Vi kommer att lösa det här problemet.

Vi hade planerat att tvätta plattorna vid uteplatser­na under 2017. Men då det var vattenbris­t och bevattning­sförbud i Halmstad fick vi tyvärr avstå från att göra detta under föregående år. Det ligger nu i planen för 2018.

När det gäller frågan om tvättmaski­nerna så är det bästa om hyresgäste­n kan kontakta mig direkt.

Pär Olsson

Affärsområ­deschef Distrikt Väst

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden