Hallandsposten

Hedman ut med knäskada

- TT

Victor Hedman är skadad. NHL:S bäste back just nu tvingades lämna Tampa Bays hemmamatch mot Calgary med en förmodad knäskada. – En kille som han ersätter man inte, säger lagkaptene­n Steven Stamkos enligt Dagens Nyheter.

Hedman fick ledas av isen efter att själv ha tacklat Calgarys Garnet Hathaway. Vid händelsen slog Hedmans knä ihop med Hathaways knä.

Det fanns inga uppgifter om skadans art direkt efter matchen, som Calgary vann med 5–1.

– Det såg inte bra ut. Nu hoppas vi på bra nyheter, säger Stamkos.

– Han är utan snack topp tre bland backarna i ligan. Han är en stor del av det här laget och väldigt viktig här inne i omklädning­srummet.

har Hedman

DEN SENASTE MÅNADEN spelat väldigt bra.

Han leder plus-minus-statistike­n i NHL på +24 och är favorit till att få utmärkelse­n Norris Trophy, till säsongens bäste back.

Hedman är också uttagen till All star-helgen senare i januari, som spelas just i Tampa.

– Han är vår klippa där bak. Han spelar nästan halva matcherna och i alla lägen. Han hjälper till och styr spelet så vi kan bestämma vad som händer där ute. Men vi har spelat utan honom tidigare också, säger tränaren Jon Cooper.

– Den stora oron är om han blir borta länge. Det skulle påverka laget.

DET PÅVERKADE Tampa Bay redan i matchen mot Calgary.

– Det tog luften ur oss. Inte så mycket när det hände utan mer i pausen efter. Det var mycket oro, men det är också för att vi inte vet hur det gick, säger Cooper.

Ställninge­n då Hedman skadade sig var 1–1.

Calgary gjorde sedan två mål till i den andra perioden och ytterligar­e två i den sista.

– Det är alltid tufft att tappa någon spelare i laget, speciellt på det sätt som han spelat den senaste månaden, säger Anton Strålman till DN.

– Samtidigt, det här är hockey. Vi förlorade Stamkos tidigt förra säsongen och tog oss igenom det också.

 ?? Bild: CHRIS O’MEARA ?? KNÄSKADAD. Victor Hedman tar bort Calgarys Sean Monahan i första perioden. Senare i matchen tvingades Hedman utgå skadad.
Bild: CHRIS O’MEARA KNÄSKADAD. Victor Hedman tar bort Calgarys Sean Monahan i första perioden. Senare i matchen tvingades Hedman utgå skadad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden