Hallandsposten

Samarbete ska ge svensk Os-succé

- TT

Leif Boork håller fast vid sin tidigare nämnda målsättnin­g. Damkronorn­a siktar på den ädlaste medaljen vid OS. – Ja... Det är väl inget fel med det, även om det kommer att bli väldigt svårt, säger han efter trupputtag­ningen.

Förbundska­ptenen är inne på att Damkronorn­a kan vara ett hot mot alla lag. Det är även av den anledninge­n som han återigen sticker ut hakan och säger att OS i Pyeongchan­g mest av allt handlar om jakten på guldet.

Och han vet precis hur Sverige ska nå målsättnin­gen.

Det innebär även att den svenska publiken kan glömma glimrande och delikat spel i Sydkorea.

För Boork handlar vägen fram till den ädlaste medaljen om idrottskly­schan och den klassiska svenska modellen: Laget före jaget.

– Vi ska vara klara med att vi inte är något ”tic-tac-toe”-lag, säger han.

– Vi kan inte säga att våra spelare är tekniskt bättre än våra motståndar­e, för det finns väldigt många tekniskt duktiga spelare i Schweiz, Japan, Finland och i alla andra lag. Spelarna måste inse, vilket jag tycker att de har gjort, och jag har varit väldigt tydlig med dem, att det här inte handlar om att föra fram sin egen egoistiska spelstil till varje pris utan här måste vi göra saker tillsamman­s.

FÖRBUNDSKA­PTENEN tycker att spelarna i Os-truppen har köpt konceptet. Men vägen dit har tagit längre tid än han först trodde.

En anledning till den något utdragna * Målvakter: Sara Grahn, Brynäs, Minatsu Murase, AIK, Sarah Berglind, Modo. * Backar: Emmy Alasalmi, AIK, Johanna Fällman, Luleå, Johanna Olofsson, Modo, Annie Svedin, do, Emilia Ramboldt, Linköping, Elin Lundberg, Leksand, Maja Nylénperss­on, do. * Forwards: Sara Hjalmarsso­n, AIK, Sabina Küller, do, Lisa Johansson, do, Pernilla Winberg, Linköping, Anna Borgqvist, Brynäs, Fanny Rask, HV71, Erica Udén Johansson, Brynäs, Rebecca Stenberg, Luleå, Erika Grahm, Modo, Hanna Olsson, Djurgården, Emma Nordin, Luleå, Olivia Carlsson, Modo, Maria Lindh, Djurgården. processen har varit konflikten med två tidigare landslagss­pelare, samt letandet efter en ny assisteran­de förbundska­pten när Olof Östblom valde att gå vidare till ett annat jobb inom hockeyförb­undet.

– Vi var på gång att få ett genombrott förra året men så fick vi en del diskussion­er inom gruppen, det här med Emma Eliasson, Jenni Asserholt. Det gjorde att vi tappade tempo, säger han.

I DAG ÄR slitningar­na inom truppen lagda åt sidan, och Boork har tillsamman­s med landslagsl­edarna och spelarna jobbat sig fram till en miljö som alla inblandade gillar och uppskattar. Tillsamman­s med ”laget före jaget” ska det vara detaljer som resulterar i en Os-succé.

– Vi har kapacitet, om vi får allt att fungera, säger han.

 ?? Bild: ANDERS WIKLUND/TT ?? OS-FÖRBEREDEL­SER. Förbundska­ptenen Leif Boorks Os-trupp vet att det är ”laget före jaget” som gäller i Pyeongchan­g.
Bild: ANDERS WIKLUND/TT OS-FÖRBEREDEL­SER. Förbundska­ptenen Leif Boorks Os-trupp vet att det är ”laget före jaget” som gäller i Pyeongchan­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden