Hallandsposten

Näslund snabbast – Vön räddad med ett nödrop

- HENRIK SKIÖLD TT

Snabbast i torsdagens kval. Med ett nödrop vidare i går. Det svänger om Victor Öhling Norberg i skicrossen­s världscup i Idre Fjäll – men han är klar för helgens två tävlingar. På damsidan fortsätter Sandra Näslunds dominans.

Sandra Näslund fortsätter att imponera i damernas skicrossvä­rldscup. I fredagens kval var hon på nytt klart snabbast av alla, över en sekund före tvåan Fanny Smith från Schweiz.

– Jag tror att den här banan passar mig bra. Jag gillar när det är lite utmanande. Det är en jobbig bana, men benen är hyfsat pigga, säger Sandra Näslund.

Hon går in som favorit till helgens båda tävlingar.

– Det är full gas som gäller. Det blir helt annorlunda än i kvalet och det finns fortfarand­e grejer att slipa på.

Alexandra Edebo var sjua i kvalet och får precis som Näslund och Lisa Andersson (tolva) köra båda helgens tävlingar. För Edebo ligger en möjlig Os-resa i toppen. Hon behöver två topp 8-placeringa­r eller en topp 4-placering för att blidka Sveriges olympiska kommitté.

– DET ÄR klart att det (OS) ligger och gnager i bakhuvudet samtidigt som jag måste koncentrer­a mig på min åkning och inte tänka på det. Men det känns lovande, säger Alexandra Edebo.

Det disiga vädret från torsdagens kval var utbytt mot klart väder och solsken på fredagen. De yttre förhålland­ena spelade in och de var inte till Victor Öhling Norbergs fördel i herrarnas kval.

I takt med att solen steg blev banan snabbare.

Öhling Norberg, ”Vön” kallad, gick ut tidigt och fick sedan vänta länge för att se om 1.12,49 skulle räcka till en plats bland de 32 bästa.

– Det var ett bra åk, men lite trögt. Jag kände när jag kom ut på rakan och de stora hoppen att det inte var riktigt den farten som jag ville ha. Åket var okej, men tiden är jag inte nöjd med.

– Nu kan jag bara hoppas att jag får vara med på söndag, sade Öhling Norberg och åkte vidare till en dopningsko­ntroll.

Han blev 28:a till slut, slagen av både Erik Mobärg (sjua) och Viktor Andersson (22:a). Victor Sticko missade söndagens världscup med minsta möjliga marginal när han körde in som 33:a.

”Jag gillar när det är lite utmanande. Det är en jobbig bana, men benen är hyfsat pigga.”

SANDRA NÄSLUND

visade

MOBÄRG, NYLIGEN OS-KLAR, på nytt sin kapacitet.

– Jag hittade bättre balans och därför gick det fortare. Kul att visa att man är med där uppe.

Precis som Öhling Norberg och Andersson är han kvalificer­ad till både lördagens och söndagens världscupt­ävlingar.

– Målet är att komma på pallen, säger han.

Schweizare­n Romain Détraz vann kvalet före Jean Frédéric Chapuis, Frankrike, och Brady Leman, Kanada.

 ?? Bild: OLIVER LERCH ?? TRIVS. Sandra Näslund har dominerat kvaltävlin­garna i Idre. Hon har varit snabbast båda dagarna och får gälla som storfavori­t inför helgens tävlingar.
Bild: OLIVER LERCH TRIVS. Sandra Näslund har dominerat kvaltävlin­garna i Idre. Hon har varit snabbast båda dagarna och får gälla som storfavori­t inför helgens tävlingar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden