Hallandsposten

Sverige ställs mot Ryssland i finalen

- TT

Det blir som väntat Sverige mot Ryssland i Vm-final. Båda lagen är ute efter revansch.

SVERIGE NORGE

Sverige vill ha revansch för förlusten i gruppspele­t, 1–3. Ryssland vill ha revansch för Vm-finalförlu­sten för två år sedan, 0–1.

”Det är otroligt skönt att vi är klara för final. Vi har kommit ihop som grupp och blir bättre och bättre för varje match. Vi har en skön känsla i laget”, säger Matilda Plan till svenskband­y.se.

Det svenska laget går in i finalen med gott självförtr­oende. Sverige har varit i final i alla de åtta VM som avgjorts sedan starten 2004, och har vunnit sju av dem.

Och sedan 1–3-förlusten mot Ryssland häromdagen har isens kvalité förbättrat­s i Chenge, där Vm-matcherna spelas på sjöis.

På is utan sprickor har svenskorna kunnat spela ut, spöade Norge med 9–0 i gruppspele­t, och vann sedan med 5–0 när de möttes igen i semifinale­n.

”VI VAR INTE lika effektiva som när vi mötte Norge i gruppspele­t i går. De hade en riktigt duktig målvakt som gjorde att Norge kunde hänga kvar i matchen”, säger Sveriges förbundska­pten Magnus Nordin till svenskband­y.se.

Camilla Johansson från Kareby inledde målskyttet och satte 1–0 på straff redan i den andra minuten. Klubbkompi­sen Ida Friman såg sedan till att Sverige hade med sig en 2–0-ledning in i halvtidsvi­lan.

Karebys Sara Bergvall och Matilda Svenler samt Matilda Plan från Västerås gjorde varsitt mål i den andra halvleken och finalplats­en var ett faktum.

Ryssland vann sin semifinal över Finland med 4–0.