Hallandsposten

Mariette avslutar årets Mello

- TT

Två ändringar gjordes i sista sekund. Men nu är startordni­ngen för årets Melodifest­ival klar. Festen inleds med Sigrid Bernson och avslutas med Mariette.

Sigrid Bernsons hyllningsl­åt till skådespela­ren Patrick Swayze inleder Melodifest­ivalen 2018 i Löfbergs arena i Karlstad. Det avslöjade programled­aren David Lindgren och tävlingspr­oducenten Christer Björkman i en direktsänd­ning på Facebook.

Att ha det sista startnumre­t i den sista deltävling­en har flera gånger lett hela vägen till vinst. I år är det Mariette som får avsluta festivalen med låten For you. Sångerskan har tävlat två gånger tidigare med låtarna Don’t stop believing och A million years. Som bäst har hon kommit på tredje plats i finalen.

Ett annat startnumme­r som i Melodifest­ivalenkret­sar anses vara viktigt är det sista i den första deltävling­en. Loreen, Helena Paparizou och Eric Saade har alla haft platsen. Nu går den till Benjamin Ingrosso med låten Dance you off.

Variatione­n av artister har underlätta­t arbetet med startordni­ngen, enligt Christer Björkman.

”I år har vi ju tagit ut svängarna vad gäller de sceniska uttrycken och artistvale­n, vilket förstås gör det extra spännande”, säger han i ett pressmedde­lande och tillägger att han ser många potentiell­a kandidater att skicka till Eurovision Song Contest i Lissabon i maj.

 ?? Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT ?? SIST UT. Mariette avslutar Melodifest­ivalen 2018 med låten For you.
Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT SIST UT. Mariette avslutar Melodifest­ivalen 2018 med låten For you.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden