Hallandsposten

Regina Lund tänker lyfta på ostkupan

- ERIKA JOSEFSSON/TT

Med hjälp av roller, frisyrer och smink håller Regina Lund omvärlden på en armlängds avstånd. Men i sitt avsnitt av Stjärnorna på slottet försöker hon presentera en mer osminkad version av sig själv.

På Teleborgs slott är hon blondin, några månader senare brunett i sammetsfod­ral.

Regissören Lars Molin upplevde det som att Regina Lund, genom sina privata kostymbyte­n, täckte sig själv med en skyddande ostkupa. De jobbade tillsamman­s under inspelning­en av SVT:S dramaserie om Ivar Kreuger men hade träffats redan när Regina Lund var barn och tonåring.

– Då var jag kanske ännu mer skyddad och inte så tillgängli­g som nu, Peter Jöback tycker ju att jag lyfter på ostkupan i programmet, säger hon.

ÅRETS UPPLAGA AV Stjärnorna på slottet rymmer flera tunga barndomshi­storier och Regina Lund är inget undantag. Hennes barndom präglades av vårdnadstv­isten mellan hennes unga föräldrar som resulterad­e i att fadern fick vårdnaden men i princip överlät den till farföräldr­arna i Gävle. Regina Lund minns hur hennes mamma lämnade henne där. Då var hon två och ett halvt år.

HON TRÄFFADE BARA Föräldrarn­a på loven. Hon saknade dem jämt.

– Farmor och farfar var fantastisk­a människor, men jag var sängvätare och vaknade varje natt och grät. Jag levde med en konstant sorg, säger hon i programmet.

Visste du vad du skulle berätta?

– Jag hade kanske tänkt hålla tillbaka lite mer, men SVT som gör research började lite fint att luska fram saker. Då var jag tvungen att prata, annars hade det inte känts generöst.

Berättar du om din karriär som medium?

– Jag har nog mest pratat om min musik, på andra plats film och teater, på tredje plats privatlive­t och mina övriga intressen. Men jag är ju inte regissör för mitt eget program och vet inte riktigt vad som kommer med.

Hennes största behållning av slottstill­varon vad dock att få lyssna till de andra deltagarna­s historier.

– Det är ingen idé att gråta över sig själv. Men jag blev väldigt rörd av de andra.

Stjärnorna på slottet sänds i SVT1 i kväll klockan 20.00.

 ?? Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT ?? NY BILD. Regina Lund försöker presentera en mer osminkad version av sig själv.
Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT NY BILD. Regina Lund försöker presentera en mer osminkad version av sig själv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden