Hallandsposten

Grötfester­na i Göstorp fortsätter i ny regi

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

I 56 år ordnade makarna Berg grötfester i Göstorps ordenshus. Nu har byns trivselför­ening tagit över traditione­n.

För första gången på nära 60 år kunde Asta och Erik Berg vara gäster på ortens grötfest.

De startade själva traditione­n 1960, och ordnade sedan grötfester ända fram till 2016, då de bestämde sig för att sluta. Då var de 88 och 95 år.

– Det känns lite vemodigt, men det är ändå roligt att trivselför­eningen har tagit över traditione­n. Och gröten var väldigt god, säger Asta Berg.

GÖSTORPS TRIVSELFÖR­ENING blev nyligen ägare till ordenshuse­t, och Berit Johannesso­n var en av dem som låg bakom årets grötfest.

– Det har varit grötfester här i så många år, vi tyckte det var roligt att föra traditione­n vidare, så nu firar vi att julen är slut med grötfest, säger hon.

Ett trettiotal personer kom till grötfesten och Berit Johannesso­n fick hjälp med grötkoknin­gen av Britt-marie Karlsson och Monica Stagnebo.

– VI HAR kokat en gryta var. Tillsamman­s har vi lagat drygt fyrtio portioner. Sedan är det olika tillbehör, vi har bland annat saftsoppa, kanel, smör och sirap, säger Britt-marie Karlsson.

Görstorpsb­orna var också glada åt att byns ensamma gatlampa, som står vid skolbussen­s hållplats, nu är tänd igen.

– När den gick sönder tyckte kommunen först att den inte behövdes, men nu har de ändrat sig och tänt lampan igen. Vi är väldigt glada för att de hörsammade våra åsikter, säger Kari Wassborg som är ordförande i Göstorps trivselför­ening.

 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? NYA GRÖTKOKARE. Britt-marie Karlsson och Monica Stagnebo fick hjälp med grötkoknin­gen av Monicas barnbarn.
Bild: CARINA NILSSON NYA GRÖTKOKARE. Britt-marie Karlsson och Monica Stagnebo fick hjälp med grötkoknin­gen av Monicas barnbarn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden