HBK nära kvalspel till högsta futsalliga­n

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Halmstads BK undvek att gå på samma mina som FC Rosengård. Nu är det klar fördel HBK i jakten på serieseger­n – och kvalplatse­n till SFL – inför sista division 1-omgången. – En riktigt bra prestation och en väldigt skön känsla, säger HBK:S tränare Per Lunnebjer.

HBK PARATODOS 5 2

Rosengård, som ligger tvåa i tabellen, förlorade oväntat borta mot Paratodos med 0–4 förra helgen.

Det gav HBK chansen att rycka i toppen när samma Paratodos, som är trea i tabellen, gästade Högskoleha­llen på lördagen – och den chansen grabbade Halmstadla­get med bägge händerna.

SEGERN MED 5–2 (3–1) betyder att HBK har tre poäng och 15 plusmål att gå på inför den direkt avgörande seriefinal­en borta mot Rosengård i sista omgången på söndag.

Bara seriesegra­ren får chansen att kvala till Svenska Futsalliga­n (SFL).

– Det ser väldigt ljust ut även om vi inte vågar ta ut det ännu. Men det är väldigt bra förutsättn­ingar, säger Per Lunnebjer.

Stor blåsvart matchvinna­re mot Paratodos blev skytteliga­ledaren Daniel Radovanovi­c, som svarade för tre av HBK:S fem mål.

Det var dock Besfort Sulejmani som spräckte nollan med 1–0 efter halva första halvlek.

– Ett kanonskott i krysset. Det tar ett litet tag i början innan vi kommer i gång, men när vi får 1–0 lossnar det lite och vi spelar riktigt bra under en lång period där i första, säger Per Lunnebjer.

HBK gick ifrån till 3–0 före pausen. Men gästerna från Ulricehamn – där storebror Lunnebjer, Ulf, är lagkapten – hade mer att ge och reducerade till både 1–3 och 2–3.

– Då var det lite puls vid sidan och lite nervigt igen. Men sedan kom förlösande 4–2 av Daniel Radovanovi­c, säger Per Lunnebjer.

”Det ser väldigt ljust ut även om vi inte vågar ta ut det ännu. Men det är väldigt bra förutsättn­ingar.” PER LUNNEBJER

tränare i HBK

JAKOB ADOLFSSON fastställd­e HBK:S segersiffr­or till 5–2 i slutsekund­erna. Det var hans 13:e mål för säsongen och han ligger tvåa i skytteliga­n – fyra efter Daniel Radovanovi­c, som nu är uppe i 17 mål.

??  ?? MÅLFARLIG. Jakob Adolfsson gjorde HBK:S femte mål i 5–2-segern mot Paratodos, som betyder serieledni­ng tre poäng och 15 plusmål före Rosengård inför sista omgången nästa helg. Uppe till höger skymtar Hbk-tränaren Per Lunnebjers storebror Ulf – som är...