Hallandsposten

Linus i rekordtage­n i viktig Hibk-seger

- THOMAS ENGMAN

Proppen ur för Halmstad i andra perioden och laget som är i poängbehov lämnade tillfällig­t (?) de tre lagen bakom sig under det negativa strecket.

HALMSTAD IBK LANDSKRONA

(3–2, 6–1, 2–3)

11 6

– Det var en fördel att de lagen förlorade i den här omgången, menar Linus Molin, som visade vägen med sex poäng, varav fyra fullträffa­r.

– Jaså, blev det så många, jag tappade räkningen, men jag tror defenitivt att det är rekord för min del i seniorsamm­anhang, ler han.

Molins femma trivs bäst i anfallszon och inte minst Linus själv. – Nu satt också bollarna där. Adam Andersson stod också för fyra mål och Håkan Petersson blev assistkung med fem avgörande passningar.

Men från början lurade Landskrona in Halmstad i fällan. Mot det ramstarka försvaret var löpningarn­a och bolltempot för svagt. Samtidigt hamnade spelarna på hälarna i försvaret och vips hade skåningarn­a försprång i målprotoko­llet.

Under en utvisning kom kvittering­en till 2–2 och av bara farten drog Johan Stål in 3–2 innan periodens slut.

– Vi gör det vi ska i de två första perioderna, menar tränaren Caj Ojala.

Mest nöjd kan han vara med effektivit­eten i andra perioden. Sex mål på elva avslut talar sitt tydliga språk.

– Vi gör några mål i power play och får andrum, betonar Linus Molin.

Tredje perioden blev ett lyft för Landskrona som inte såg ut som tabelljumb­o. Målvakten Andreas Gralén sattes på många prov och gjorde det med bravur och hemmalaget levde inte upp till de uppgjorda ritningarn­a.