Hallandsposten

Becksvart helg för Drott i Stockholm

- SEBASTIAN PEARSON STOCKHOLM

Drott åkte i helgen på stryk mot bottenkonk­urrenten Spårvägen och serietvåan Tyresö i Stockholm. Nu är klubben på allvar indragen i bottenstri­den med fem raka förluster i Allsvenska­n. – Det är så jävla bittert, utbrister Drott-spelaren Anna Wibring.

TYRESÖ–DROTT SPÅRVÄGEN–DROTT 30–20 30–27

Drott reste i helgen till huvudstade­n med hopp om att vända den tunga trenden med tre raka förluster för att åter ha möjlighet att blicka uppåt i serien. Det var lättare sagt än gjort. Tyresö var i lördags numret för stort och förnedrade Halmstadbo­rna i första halvlek med 17–8. Det var ointagligt och Drott förlorade med 30–20 – trots en stark andra halvlek mot serietvåan.

– Vi hade först tolv klockrena minuter, men fick sedan en dålig period med en del tekniska fel och åtta mål i rad i baken. Det gjorde att den matchen dog. Tyresö är dock ett bättre lag än oss, så matchen mot Spårvägen såg vi som lite viktigare, säger Drott-tränaren Thomas Sivertsson.

DET BÖRJADE DESSUTOM bra mot Spårvägen med ett varierat anfallsspe­l. Drott passade sig fram till flera fina lägen på kanterna, men missade lite för mycket för att ta kommandot i matchen. Då drog i stället Spårvägen ifrån i mitten av halvleken till 10–6 och lite senare till 16–11, vilket tvingade Drott till att, två gånger om, resa sig ur underlägen till 15–17-underläge i halvtid. Det tog på krafterna.

– De ryckte ifrån, när vi gjorde lite för många tekniska misstag. Däremot var vi därefter starka och kom igen två gånger. Vi gjorde ändå en hyfsat bra match, säger Sivertsson.

– Vi gjorde allting rätt förutom den sista passningen och det sista avslutet. Det är just det som är så irriterand­e, att vi vet att vi kan, men att det ändå inte riktigt fungerar. Det gjorde att vi missade en del, fyller Anna Wibring i, som var Drotts bästa målskytt med sex mål.

MEN UPPHÄMTNIN­GEN TILL halvtid var snabbt utraderad igen. Spårvägen stormade mot mål i andra halvlek och ledde som mest med 25–19 innan Drott åter höjde sig under de sista 15 minuterna av matchen och skapade dramatik i välfyllda Sunnerbyha­llen.

Sally Sivertsson kom, med en minut kvar av matchen vid ställninge­n 27–28, fri framför mål, men avslutade rakt på målvakten och fick i stället för att fira en kvittering, se hemmalaget fira ytterligar­e två mål och seger med 30–27.

– Det handlar om små marginaler. Det var bara en minut kvar, när Sally hade det friläget, så det hade ju kunnat gå hur bra som helst, men sådan är handbollen, säger Sivertsson.

”Det är just det som är så irriterand­e, att vi vet att vi kan, men att det ändå inte riktigt fungerar.” ANNA WIBRING

HK Drott

NU VÄNTAR I stället ett lite lättare spelschema med matcher mot bland annat bottenkonk­urrenterna Skånela och AIK. Då måste Drott ta poäng för att ge sig själv en möjlighet att hänga kvar i serien.

– Vi kommer in i en period nu, där vi ska plocka en hel del poäng. Det var lite surt i dag (läs i går), men vi ser nu framåt mot dem matcherna. Det finns inget annat att göra än att köra vidare, säger Sivertsson.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden