Hallandsposten

Bilden kring den mördade mannen klarnar

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Varför befann sig egentligen mannen i 30-årsåldern i Halmstad den ödesdigra natten då han mördades? Polisens bild av händelsefö­rloppet börjar klarna mer och mer och snart kan vi ha ett svar på frågan.

Mannen, som var i 30-årsåldern, var inte hemmahöran­de i Halland. Han hittades död i skogen i Marbäck i tisdags förra veckan.

HANS IDENTITET ÄR fortfarand­e inte formellt bekräftad.

– Vår arbetshypo­tes kring vem han är kvarstår, formellt sett är identitete­n inte fastställd ännu, säger Cecilia Bergsten, chef för grova brott hos polisen i Halland.

Det har fortfarand­e inte kommit några uppgifter om varför han befann sig i Halmstad förra veckan.

– Vi har hypoteser både kring det och hans tid innan, dygnen innan mordet, men det är inget vi går ut med, säger Cecilia Bergsten.

POLISEN GENOMFÖRDE ett stort antal förhör under både förra veckan och inledninge­n av den här veckan.

– Vi har gjort ett antal förhör och det är inte omöjligt att vi får återkomma för att kompletter­a förhören med boende i närheten. I övrigt håller vi väldigt många förhör just nu.

Den rättsmedic­inska undersökni­ngen av kroppen genomförde­s i fredags, men man har ännu inte fått några resultat från denna.

– Det kan jag inte kommentera i nuläget. Hur går ni vidare i utredninge­n?

– Vi ska hålla många fler förhör, sedan väntar givetvis också det kriminalte­kniska materialet, analyser och mycket annat.

DET VAR EN förbipasse­rande privatpers­on som gjorde det skrämmande fyndet på tisdagsför­middagen förra veckan.

Ungefär 75 meter in från väg 25, i kanten på en skogsväg, låg den mördade mannen. Enligt uppgifter till HP hade han blivit skjuten och det ska ha liknat en avrättning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden