Hallandsposten

Taxibolage­t: ”Vi har för mycket avtal”

- JONATAN GERNES

För få taxiförare och för många färdtjänst­uppdrag. – Att vi har sådana problem i dag beror på att vi är överbokade, säger Tommy Edlund, regionchef på Cabonline som äger Taxi Halmstad.

Den generella kritiken mot färdtjänst­en är välkänd för taxibolage­t.

– Problemati­ken är att vi har för mycket avtal. Det vi har gjort är att från nästa halvår minskar vi, så att vi inte kommer att köra mer än hälften av vad vi har i dag, säger Tommy Edlund, ansvarig för region Syd inom Cabonline.

DET SPECIFIKA FALLET med Magnus Johansson kände Tommy Edlund inte till. Hans utredning under tisdagen gav ingen klarhet i varför bolaget agerade som det gjorde.

– Vi prioritera­r färdtjänst­en före alla andra. I det här fallet är det tvärtom. Därför måste jag kolla upp vad som hänt, säger Tommy Edlund.

Efter juni kommer Cabonline, med bolagen Taxi Halmstad, Taxi Laholm och Rossing taxi, inte att köra färdtjänst i Laholms kommun längre, då nya avtal börjar gälla med Hallandstr­afiken.

HALLANDSTR­AFIKEN HAR efter upphandlin­g tecknat avtal med Österblad taxi för det ena av två olika trafikpake­t i kommunen. Det andra, där också delar av Halmstad ingår, har överklagat­s till förvaltnin­gsrätten. De nya avtalen löper på fyra år. – Vi har en förväntnin­g att det kommer att bli klart bättre efter 1 juli. Dels är det nya trafikavta­l med något annorlunda villkor, dels har vi bättre spridning på trafikföre­tag, vilket vi tror ger bättre leverans i slutändan, säger Daniel Bernhardt, chef för särskild kollektivt­rafik på Hallandstr­afiken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden