Hallandsposten

Resecentru­m – mitt i prick

-

SUCCÉ. KOLLEKTIVT­RAFIK. Nu får det vara slut på alla negativa insändare om Halmstads stolthet – Resecentru­m. Den nya placeringe­n är en succé – nära till andra färdmedel och nära till centrum.

JA, I SJÄLVA verket är centrat beläget i just centrum fastän många tydligen inte upptäckt detta ännu. Halmstad som har en så liten stadskärna, där avstånden från ytterkante­rna in till Stora torg endast handlar om några hundra meter från alla håll.

Gör som jag, provgå sträckan från Resecentru­m in till Stora torg och låt dig överraskas av hur nära det är. En liten trevlig promenad på max 10 minuter. Att från Resecentru­m byta buss till lokalbussa­r som tar dig till Stora torg är helt onödigt. Har du svårt att gå? Skulle inte tro att din påstigning­splats nära bostaden ligger alldeles vid tomtgränse­n i de flesta fall. Därifrån går det bra att ta sig till bussen, åtminstone skrivs det väldigt få insändare om detta. Varför inte likadant i andra änden?

Nej, sluta gnäll alla ni som tycker att ni bor på fel sida om Stora torg. Använd förståndet och framför allt apostlahäs­tarna. Detta ger både frisk luft och motion. Måste du på grund av dåliga ben ta dig ända fram till någon butik så finns färdtjänst eller taxi.

VÅRT NYA RESECENTRU­M är alldeles utmärkt placerat och stängninge­n av Österskans för busstrafik är toppen. Återstår nu bara att få bort alla busslinjer från Brogatan förbi torget så är miljövinst­erna och den egna tillfredss­tällelsen i form av ett sundare liv ett faktum!

Leif Andersson

 ?? Bilder: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? Satsningen på resecentru­m i Halmstad får beröm. ... om artikeln "Legitimati­onskrav för alkoholfri öl retar":
Bilder: JARI VÄLITALO/ARKIV Satsningen på resecentru­m i Halmstad får beröm. ... om artikeln "Legitimati­onskrav för alkoholfri öl retar":

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden